10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieTransferuri de terenuri, în şedinţa CJ Dolj

Transferuri de terenuri, în şedinţa CJ Dolj

Unanimitate pe linie în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, care a avut loc ieri după-amiază. Cele 23 de proiecte de pe ordinea de zi au fost votate la foc automat, în circa 30 de minute, cu tot cu explicaţiile oferite de preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. Acesta a condus şedinţa fără întreruperi (cu o mică excepţie) şi a oferit explicaţii ori de câte ori a considerat că este nevoie.

Printre proiectele aprobate se află şi trei care prevăd cedarea unor terenuri, două aflate în administrarea High –Tech Industry Park Craiova SA şi unul în administrarea Consiliului Judeţean. Primul teren are o suprafaţă de 20.876 mp, aparţine domeniului privat al judeţului Dolj şi este situat în Craiova, pe strada Calea București (în incinta High-Tech Park).

Acesta a fost preluat de la societatea care administrează al doilea parc industrial al Craiovei şi a revenit la CJ Dolj, pentru construirea unui terminal multimodal pentru interconectarea a cel puțin două moduri de transport (rutier, feroviar). „Acest terminal multimodal urmează să se realizeze în cadrul unui proiect care să beneficieze de asistență financiară nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Transport 2021-2027 (POT)“, se explică în proiectul de hotărâre. 

Ce s-a mai decis în şedinţa CJ Dolj

La fel stau lucrurile şi cu un alt teren aflat în administrarea High-Tech Industry Park Craiova SA. În şedinţa de ieri s-a revocat dreptul de administrare al societăţii şi asupra unui alt teren, de data asta de 13.210 mp. Terenul a revenit la CJ, în scopul realizării obiectivului de investiții „Unitate de Intervenție în Situații de Urgență zona transfrontalieră România-Bulgaria“, destinat dezvoltării multilaterale a Aeroportului Internațional Craiova. „Am avut noroc că nu s-a construit nimic pe aceste terenuri şi vom putea să le dăm o altă destinaţie“, a spus Cosmin Vasile. 

În fine, un alt teren, în suprafaţă de 1.468 mp, a fost trecut din domeniul public al judeţului Dolj şi din administrarea Consiliului Judeţean Dolj în domeniul public al statului, în scopul realizării unui sens giratoriu la intersecţia DN 65 Craiova – Piteşti cu Centura de Nord, în zona Hanul Doctorului. Terenul va fi predat Ministerului Transporturilor, care va realiza investiţia prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS