17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieOpera Română cere un milion de lei pentru UNTOLD Craiova

Opera Română cere un milion de lei pentru UNTOLD Craiova

Opera Română cere un milion de lei pentru UNTOLD Craiova. După cum a anunţat, vineri, Gazeta de Sud, la sfârşitul lunii august Craiova va fi gazda unui festival internaţional de proporţii, de genul Untold Cluj-Napoca.

Scena va fi amplasată pe stadionul „Ion Oblemenco“, iar genul muzical va fi diferit în fiecare seară. De organizarea evenimentului se ocupă Opera Română Craiova, care oferă circa 445.000 de euro pentru tot ce ţine de acest festival. Mai exact, pentru vânzarea biletelor și promovare (marketing și comunicare). Aproape jumătate din sumă va fi oferită în urma unei rectificări bugetare care va fi aprobată în ședința de joi a Consiliului Local Craiova.

Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al muncipiului pe anul 2022 vine după ce Direcția Impozite și Taxe a mai încasat 1,3 milioane de lei peste prevederea bugetară, din impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice. Din acești bani, 300.000 de lei au mers către organizarea Festivalului Shakespeare, ca o suplimentare a alocării inițiale de 2,5 milioane de lei, iar un milion de lei pentru megafestivalul care va avea loc în august, pe stadionul „Ion Oblemenco“. „Având în vedere organizarea proiectului cultural Craiova IntenCity, prin nota de fundamentare nr.1052/13.04.2022 Opera Română Craiova solicită suplimentarea fondurilor alocate pe anul 2022 cu suma de 1.000.000 lei“, se explică în rectificare.

Opera Română cere un milion de lei pentru UNTOLD Craiova. Cum se va desfășura festivalul

Festivalul „Craiova IntenCity“, un fel de UNTOLD, va ține trei zile. Va fi o primă seară (26 august) în care Craiova se transformă în cea mai mare Diskoteka în aer liber, datorită unui maraton din stilul anilor 80-90. Cea de-a doua seară (27 august) va fi „seara House“ și va fi dedicată muzicii electronice, Craiova transformându-se într-un club select în care vor evolua DJ de renume și artiști internaționali.

Ultima seară (28 august) va fi dedicată starurilor internaționale ale muzicii latino. Valoarea totală estimată a serviciilor solicitate de Opera Română Craiova este de 1.848.739,50 lei (fără TVA), adică 2.200.000 de lei cu TVA (445.000 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS