5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenţie ce transportaţi! Garda de Mediu vă poate confisca maşina

Atenţie ce transportaţi! Garda de Mediu vă poate confisca maşina

Craiovenii sau societăţile care transportă deşeuri metalice şi nu respectă legea riscă să-şi piardă autovehiculele.

Un craiovean a rămas fără autoutilitară după ce a fost depistat de comisarii Gărzii de Mediu Craiova că transporta deşeuri metalice fără să deţină documente. Deţinătorul maşinii nu a putu prezenta, la un control de rutină documente de încărcare şi descărcare deşeuri nepericuloase. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 lei şi mijlocul de transport împreună cu încărcătura au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

În cadrul acţiunii comune de astazi 08.04.2022 echipa mixtă a oprit în trafic, în apropierea unui agent economic de colectare deşeuri fier vechi, din Craiova, o autoutilitară pentru verificări. S-a constatat ca autoutilitara era încărcată cu deşeuri metalice ( uşi autoturisme, plafoane , capote, scuturi şi plase de sârmă, etc). Conducătorul auto nu a putut prezenta Formular încărcare/descărcare deşeuri nepericuloase, conform HG 1061/2008 privind transportul de deşeuri nepericuloase pe teritoriul Romaniei, se arată înt-un comunicat al Garzii de Mediu Dolj.

Fapta reprezintă contravenţie, spun comisarii Gărzii, iar conducatorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 lei şi mijlocul de transport împreună cu încărcătura au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

Comisarii mai spun că:

Persoana fizica sau juridica poate să transporte deşeuri nepericuloase numai cu respectarea prevederilor din HG 1061/2008 privind transportul de deşeuri nepericuloase pe teritoriul Romaniei şi OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, art 36, alin 1, lit a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS