8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziții la persoane care organizau pariuri la concursuri hipice clandestine

Percheziții la persoane care organizau pariuri la concursuri hipice clandestine

Domiciliile unor bărbaţi din judeţele Olt şi Dolj, bănuiţi că organizau pariuri pe rezultatele unor concursuri hipice clandestine desfăşurate pe drumuri publice, îngreunând circulaţia, au fost percheziţionate vineri de poliţişti sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Poliţiştii au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie, dintre care patru la domicilii din judeţul Olt şi unul la o locuinţă din Dolj.

Persoanele bănuite în cauză ar fi organizat şi participat la întreceri cu cai neautorizate pe un drum comunal din Corabia şi ar fi îngreunat sau împiedicat circulaţia.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2021 – martie 2022, patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 30 şi 43 de ani, ar fi organizat şi ar fi participat, în calitate de conducători de vehicule cu tracţiune animală, la întreceri neautorizate pe Drumul Comunal 126, între localităţile Corabia şi Vârtopu, fapt ce ar fi îngreunat sau împiedicat circulaţia celorlalţi participanţi la trafic”, a precizat sursa citată.

În urma percheziţiilor au fost descoperite trei atelaje hipo, trei atelaje de tip sulky şi 12 cabaline, ce au fost lăsate în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor, precum şi sume de bani şi înscrisuri.

Zeci de mii de lire sterline și euro, confiscate

Au fost ridicate de la domiciliile percheziţionate sumele de 90.820 de lire sterline şi 11.000 de euro, precum şi mai multe documente şi înscrisuri.

Percheziţiile au fost desfăşurate de poliţişti rutieri din Corabia cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale şi ordine publică din Corabia, al luptătorilor SAS din Olt şi Dolj, poliţiştilor din Bechet şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

În cauză se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi organizarea de pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine, organizate în alte condiţii decât cele prevăzute de normele legale în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS