5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu început lucrările la drumul perimetral al Aeroportului Craiova

Au început lucrările la drumul perimetral al Aeroportului Craiova

Drumul perimetral al Aeroportului Craiova. La Aeroportul Internaţional Craiova se lucrează deja la realizarea drumului perimetral. Lucrările fac parte dintr-un proiect cu fonduri europene privind securizarea completă (outdoor-indoor) a aeroportului din Bănie, care presupune, pe lângă o serie de lucrări, şi achiziţia unor echipamente de securitate. Valoarea totală a proiectului este de 76.014.000,91 lei inclusiv TVA, din care 54.352.674,38 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Contractul de lucrări din care face parte şi realizarea drumului perimetral are o valoare de 25.337.593,40 lei (TVA inclus) şi presupune şase obiective de investiţii: construirea unui drum tehnologic perimetral; realizarea sistemului de iluminat a drumului tehnologic perimetral; realizarea unui sistem de detecţie perimetrală cu sistem de televiziune în circuit închis şi sistem control acces pentru porţile de acces perimetrale, care să asigure supravegherea totală a perimetrului atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte; reabilitarea şi extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor şi a zonelor publice din interiorul terminalelor; reabilitarea şi extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor şi a zonelor publice din interiorul terminalelor; construirea unei remize pentru echipa de intervenţie.

Au început lucrările la drumul perimetral. Termen de 10 luni pentru securizarea Aeroportului Craiova

Lucrările vor duce la creșterea nivelului de securitate al incintei aeroportuare şi sunt executate de asocierea Civitas Systems SRL – Kato Group SRL – Mineralport SRL – Energobit SA. Constructorii au la dispoziţie un an să termine lucrarea: două luni pentru proiectare şi 10 luni pentru execuţie. De realizarea drumului perimetral al Aeroportului Internaţional Craiova se ocupă firma Mineralport SRL.

Au demarat lucrările de construire a drumului tehnologic perimetral al Aeroportului Internaţional Craiova

Tot în cadrul proiectului „Securizare completă (outdoor/indoor) a Aeroportului Internaţional Craiova” vor fi achiziţionate şi mai multe echipamente de securitate. De furnizarea acestora se va ocupa Magus Protect Technologies SRL, valoarea contractului fiind de 20.325.631,19 lei (fără TVA). Vorbim aici de echipamente tip EDS cu management TIP (FTI sau CTI), pentru controlul de securitate al bagajelor de cală, şi de echipamente EDSCB cu raze X cu management TIP, pentru controlul de securitate al bagajelor de cabină. Achiziţionarea şi instalarea acestor echipamente va duce la creşterea gradului de securitate şi siguranţă, atât al pasagerilor şi al bagajelor, cât şi al altor activităţi care se derulează la nivelul Aeroportului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS