17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuzeul Olteniei va deveni muzeu naţional

Muzeul Olteniei va deveni muzeu naţional

Autorităţile locale au început demersurile legale pentru ca Muzeul Olteniei să capete statut de muzeu naţional.

„Ne dorim ca valoarea patrimoniului deținut de Muzeul Olteniei din Craiova să primească recunoaștere la nivel național, de aceea am început demersurile pentru schimbarea statutului instituției și clasificarea lui ca muzeu de importanță națională.

Astfel, după adoptarea noului statut, instituția se va numi Muzeul Național al Olteniei.

La ședința de Consiliu Județean din această lună, vom supune votului un proiect de hotărâre pentru aprobarea acestor demersuri.

Legislația în vigoare menționează faptul că pot fi clasificate drept muzee de importanță națională acele instituții al căror patrimoniu cuprinde bunuri culturale mobile ce constituie colecții unicat la nivel național.

În patrimoniul Muzeului Olteniei se regăsesc numeroase colecții unice în România, precum un tezaur domnesc, manuscrise și documente medievale, Fondul Nicolae Titulescu și Colecția Maria Tănase.

Schimbarea statutului va însemna o recunoaștere a valorii muzeului, a eforturilor investiționale depuse în ultimii ani și va contribui la atragerea interesului vizitatorilor pentru instituția noastră“, a scris miercuri pe pagina sa de facebook Cosmin Vasile, președinte Consiliul Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS