21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieComplex sportiv de 5,5 milioane de euro la Rovinari, cu fonduri de la CNI

Complex sportiv de 5,5 milioane de euro la Rovinari, cu fonduri de la CNI

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a demarat, joi, procedura de achiziţie a proiectării şi execuţiei unui complex sportiv în oraşul Rovinari, din judeţul Gorj.

Investiţia are o valoare estimată de aproape 5,5 milioane de euro (TVA inclus) şi presupune extinderea, modernizarea şi dotarea actualei baze sportive. Practic, transformarea acesteia într-un complex sportiv cu stadion omologat pentru Liga a 2-a. Despre o astfel de arenă s-a vorbit încă din 2020, când administraţia locală anunţa că pe actualul amplasament al bazei sportive se va construi un stadion şi că documentaţia şi proiectul au fost depuse la CNI.

Licitaţia a demarat însă abia acum. Proiectul privind „Extindere, modernizare şi dotare complex sportiv, strada Sporturilor, nr. 6, oraş Rovinari, judeţul Gorj” are o valoare estimată de 22.738.670 de lei, fără TVA. Adică 27 de milioane de lei cu TVA, echivalentul a circa 5,5 milioane de euro. Din aceşti bani, proiectarea şi asistența tehnică din partea proiectantului ar reprezenta 579.537,79 lei, fără TVA (valoare estimată), iar investiţia de bază s-ar ridica la 21.765.395,41 lei (fără TVA). În suma totală a proiectului este trecută şi partea de dotări, estimată la 1.763.826,33 lei, fără TVA.

Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ“, unde preţul contează în procent de 75%. Restul de 25% reprezintă experienţa profesională a managerului de proiect, a arhitectului şef de proiect, a inginerului proiectant de structuri pentru construcții, a inginerului proiectant pentru instalaţii electrice şi a inginerului proiectant pentru instalaţii sanitare. Ofertele sunt aşteptate până la data de 11 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS