17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFântâni arteziene pe bulevardul 1 Mai, în zona Parcului „Romanescu“

Fântâni arteziene pe bulevardul 1 Mai, în zona Parcului „Romanescu“

În zona Parcului „Nicolae Romanescu“ din Craiova va fi amenajat un ansamblu de fântâni arteziene. Intenţia Primăriei Craiova reiese dintr-un Certificat de Urbanism emis chiar astăzi.

Conform Certificatului de Urbanism Nr. 401 din 11.03.2022, se propune amenajarea unui ansamblu de fântâni arteziene pe bulevardul 1 Mai. Terenul are o suprafaţă de 2.950 mp şi aparţine domeniului public. „Imobilul este situat parţial în zona protejată monument istoric Parc Nicolae Romanescu. Folosinţa actuală a terenului – zonă căi de circulatie, zonă spaţii verzi, parţial zonă protejată monument istoric Parc Nicolae Romanescu. Suprafaţa terenului – 2.950 mp“, se menţionează în Certificatul de Urbanism.

Potrivit documentului mai sus menţionat, amplasamentul este situat în zona căi de circulaţie, zona spaţii verzi, stradă cu profil transversal de categoria I – magistrală cu 6 benzi de circulaţie şi scuar, iar lucrările nu vor afecta circulaţia pietonală din zonă. După cum se ştie, primăria a lansat în consultare publică un regulament local privind bulevardul 1 Mai. De asemenea, în faţa Parcului „Nicolae Romanescu“, chiar la intrarea principală, se dorea construirea unei parcări supraetajate pe spaţiul verde delimitat de Calea Unirii şi strada Corneliu Coposu, însă municipalitatea a renunţat la această idee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS