15.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni amendați pentru că nu își țin câinii în lesă

Craioveni amendați pentru că nu își țin câinii în lesă


86 de craioveni au fost amendați pentru că nu își țin câinii în lesă sau nu le pun botniță atunci când îi plimbă pe domeniul public.

Polițiștii locali au desfășurat acțiuni în perioada 02 februarie – 04 martie, pentru punerea în aplicare a prevederilor actelor normative și administrative care reglementează obligațiile pe care le au posesorii de animale de companie când îi plimbă pe domeniul public. În perioada 02 – 06 februarie, acțiunea a avut un caracter preventiv, de informare. Ulterior, începând cu data de 07 februarie, s-a procedat la aplicarea de sancțiuni pentru persoanele depistate că încălcă prevederile legale.

Poliția Locală cu ochii pe craiovenii care își scot la plimbare câinii pe domeniul public/sursa foto:Poliția Locală

Prin urmare, începând cu 07 februarie și până la data de 04 martie, polițiștii locali au verificat 1.205 persoane care își plimbau câinii pe domeniul public. Au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 42.500 lei. Aspectele privind respectarea prevederilor legale ce reglementează plimbarea câinilor pe domeniul public vor fi avute în vedere și în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS