13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsociaţiile de proprietari, somate de Primărie să elibereze până luni adăposturile de vechituri şi murături

Asociaţiile de proprietari, somate de Primărie să elibereze până luni adăposturile de vechituri şi murături

Asociaţiile de proprietari din Craiova au fost somate de Primăria Craiova să elibereze adăposturile aeriene de vechituri şi murături. Acestea mai au la dispoziţie trei zile ca să debaraseze adăposturile pentru protecţie civilă.

În Craiova sunt 204 astfel de adăposturi, aflate în administratrea primăriei plus alte zeci de adăposturi aflate în fondul privat de adăpostire realizat de operatorii economici și proprietarii de imobile. Acestea din urmă se găsesc în incinta Popeci Utilaj Greu, Facultatea de Drept, Spitalul Victor Babeş, Ford România şi blocuri noi. Multe dintre adăposturile aflate în administrarea primăriei sunt nefuncţionale, inundate cu dejecţii şi pline de vechituri. La sârşitul anului 2015, Primăria Craiova le-a solicitat asociaţiilor de proprietari să scoată vechiturile şi murăturile din aceste adăposturi. Ulterior, spunând că le va igieniza şi aduce în stare de funcţionare. Acestea au fost însă repede abandonate şi lăsate tot la mâna asociaţiilor de proprietari.

Adăposturile antiaeriene din Craiova au ajuns cămări de murături

În condiţiile actuale, Primăria Craiova le cere din nou asociaţiilor de proprietari să elibereze adăposturile.


„Ieri, miercuri 2 martie, Direcţia Fond Locativ şi Control Asociaţii de Proprietari din Primăria Municipiului Craiova a notificat toate asociaţiile de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene, în cazul în care în acestea erau depozitate diferite lucruri. Termenul pentru eliberarea lor este 7 martie 2022. La ultimul control efectuat de către Compartimentul de Situații de Urgență multe dintre acestea erau deja goale. În acest moment, cele disponibile sunt în curs de igienizare, acolo unde este cazul”, spun reprezentanţii Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS