21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboi juridic la Spitalul „Filantropia“

Război juridic la Spitalul „Filantropia“

Război juridic la Spitalul „Filantropia“ din Craiova între conducerea unităţii medicale şi tot personalul Tehnic, Economic și Social – Administrativ (TESA).

Managerul Liviu Radu s-a trezit acţionat în instanţă de către angajaţii TESA, fiecare în nume propriu, cu toţii solicitând încadrarea într-o altă grilă salarială. Cum şi juriştii spitalului s-au aflat printre cei nemulţumiţi, care au ales calea instanţei pentru a obţine un salariu mai mare, unitatea medicală a rămas descoperită la judecată. Aşa că a cerut aprobarea Consiliului Local pentru „achiziționarea de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi de reprezentare în litigiile de muncă inițiate individual de către personalul TESA, având ca obiect – drepturi bănești, cu încadrarea în bugetul propriu de venituri și cheltuieli“. 

„Spitalul Municipal «Filantropia» solicită aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, având în vedere faptul că cei doi consilieri juridici au demarat demersuri juridice în nume propriu prin care solicită ca instanța de judecată să dispună obligarea spitalului la reîncadrarea pe grila de salarizare prevăzută de anexa VII a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice“, se explică în raportul ataşat proiectului de hotărâre

Război juridic la Spitalul „Filantropia“. Ce spune managerul unității

Managerul Liviu Radu, a explicat, pentru GdS, că tot personalul TESA a mers în instanţă, în nume propriu, solicitând încadrarea într-o altă grilă de salarizare. „Au văzut că aşa s-a procedat la un spital din Iaşi, iar instanţa le-a dat dreptate. Cum şi juriştii sunt printe cei care au dat spitalul în judecată, nu are cine să ne mai reprezinte interesele în faţa instanţei. Spitalul nu are alt personal contractual cu pregătire juridică, căruia să-i poată fi delegate atribuţii de reprezentare în instanţă. De asta avem nevoie de aceste servicii“, a spus Liviu Radu.

CL Craiova a aprobat solicitarea Spitalului „Filantropia“, chiar dacă s-a ridicat problema costurilor. „Nu ştim să spunem acum cât vor costa aceste servicii, dar ele vor fi plătite din veniturile proprii ale spitalului“, a precizat managerul unităţii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS