14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCât câștigă un consilier local din două ședințe lunare

Cât câștigă un consilier local din două ședințe lunare

Cât câștigă un consilier local din două ședințe lunare. În ședința ordinară de luni, 28 februarie, a Consiliului Local Municipal (CLM) Craiova va fi aprobat și cuantumul indemnizației lunare pe care o vor primi consilierii municipali în anul 2022.

Este nevoie de o hotărâre de CLM în acest sens pentru că precedenta a produs efecte până la data de 31 decembrie 2021. Prin HCL nr. 410/2017 a fost stabilit cuantumul indemnizației maxime lunare de care beneficiază consilierii municipali, pentru perioada 1 noiembrie 2017 – 31 decembrie 2021. Noua hotărâre nu vine însă cu nicio majorare, ci cu o plafonare.

Potrivit proiectului de hotărâre, în anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2021. Cu alte cuvinte, și în acest an un consilier local va primi o indemnizație lunară în cuantum de 10% din indemnizația lunară a primarului Municipiului Craiova, pentru anul 2022. Asta cu condiția să participe la cel puţin o şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Craiova şi o şedinţă a comisiei de specialitate din care face parte. Altfel, indemnizația îi va fi înjumătățită.

Cât câștigă un consilier local din două ședințe lunare: 10 la sută din salariul primarului

De regulă, Consiliul Local se întrunește o dată pe lună, în ședință ordinară (în ultima joie din lună), ședința fiind precedată în săptămâna respectivă de ședințele comisiilor de specialitate. Sunt și cazuri când Consiliul Local Municipal se întrunește într-o lună și în ședință extraordinară sau ședință extraordinară convocată de îndată, dar indemnizaţia nu se majorează în acest caz. Cât câștigă, de fapt, un consilier local din două ședințe lunare?

Indemnizația lunară a consilierilor municipali ai CL Craiova nu se modifică nici în 2022

Potrivit ultimei grile de salarii din administrația publică, aprobată în 2018, primarul unui municipiu cum este Craiova are o indemnizație lunară de 13.689 de lei. Asta înseamnă că un consilier local va primi, lunar, 1.369 de lei brut pentru o ședință de CL și o participare la ședința comisiei de specialitate din care face parte (aproape 1.100 de lei net). Ar mai fi de menționat că și în 2022 salariile de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie”, utilizate în aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Craiova, precum şi în cadrul serviciilor publice de interes local ale municipiului Craiova, au rămas la nivelul aferent lunii decembrie 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS