21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOameni noi în Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă

Oameni noi în Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă

Oameni noi în Consiliul de Administraţie. Compania de Apă Oltenia (CAO) are un nou Consiliu de Administraţie (CA).

Procesul de selecţie s-a încheiat, iar noii membri îşi vor intra în drepturi după şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, programată în luna martie. Până atunci, în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean Dolj va fi mandatat împuternicitul judeţului care va aproba numirile de la CAO. Noii administratori neexecutivi ai Companiei au fost propuşi de către Comisia de Selecţie a autorităţii publice tutelare, adică Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia. Din vechea componenţă a Consiliului nu a mai rămas decât Adrian Bonescu, soţul directorului executiv al Direcţiei Impozite şi Taxe Craiova, Elena Bonescu. Acesta a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al CAO, iar de luna viitoare va avea şase colegi noi. 

După ce mandatele administratorilor neexecutivi ai Companiei de Apă Oltenia SA și a președintelui CA au fost prelungite în noiembrie 2021 până la finalizarea procedurii de selecție, în martie va fi aprobat nu doar noul Consiliu de Administraţie, ci şi forma contractului, remuneraţia şi indicatorii de performanţă. Alături de Adrian Bonescu, din CA-ul Companiei de Apă vor mai face parte Adriana Cîmpeanu, Tudoriţa Coandă, Maria Nuţă, Mario Pavel Petrișor, Ovidiu Marian Roșca şi Marin Vintilă. 

Unele nume nu sunt deloc străine de administraţia publică. Adriana Cîmpeanu a ocupat chiar funcţia de director executiv al Companiei de Apă Oltenia, de unde a demisionat în decembrie 2019. Maria Nuţă este director executiv în cadrul Primăriei Craiova, la Direcţia Investiţii, Achiziţii şi Licitaţii, în timp ce Ovidiu Marian Roșca ocupă, din mai 2020, funcţia de director executiv la Direcția Juridică, Administrație Locală și Secretariat din cadrul Consiliului Judeţean Dolj. 

Oameni noi în Consiliul de Administraţie. Câţi bani primesc membrii CA de la Compania de Apă

Din Consiliul de Adminitraţie al CAO va face parte şi un fost primar. Marin Vintilă a fost, ani buni, edilul celei mai mari comune din Dolj, Poiana Mare. El a deţinut trei mandate consecutive de primar, înainte de a fi oprit să candideze din nou în 2020, după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Oameni noi în Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă
În Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Oltenia şi-a făcut loc și Maria Nuţă, director executiv în cadrul Primăriei Craiova

În ceea ce priveşte venitul celor şapte administratori neexecutivi, aceştia primeau până acum o indemnizație brută lunară de 3.587 de lei şi o primă anuală, după fiecare an de activitate, pentru îndeplinirea obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite prin contractul de mandat. Mai exact, pe lângă indemnizația lunară, membrii Consiliului de Administrație pot primi și o componentă variabilă în cuantum de maximum șase indemnizaţii fixe lunare, acordate în baza hotărârii AGA. De fiecare dată, componenta variabila s-a acordat însă la valoarea maximă. Ultima dată, componenta variabilă acordată administratorilor neexecutivi ai CAO a fost în sumă de 21.522 de lei (valoare brută).

Din acest an, cuantumul indemizaţiei a crescut la 5.168 de lei (brut). Remuneraţia respectivă va fi fixă şi va fi acordată lunar, potrivit hotărârii care va fi adoptată în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii, care va avea loc pe 29 martie. Cuantumul este menţionat într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local, ce va fi supus la vot în şedinţa de luni, 28 februarie. În raport nu se menţionează dacă va fi menţinută componenta variabilă la nivelul de şase indemnizaţii lunare sau ea va urca până la 12 indemnizaţii lunare, după cum permite legea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS