16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Polițiștii au folosit focuri de armă în încercarea de a opri un șofer fugar

Gorj: Polițiștii au folosit focuri de armă în încercarea de a opri un șofer fugar

Polițiștii gorjeni au folosit vineri armele din dotare în încercarea de a stopa un bărbat care tăia ilegal lemne. Suspectul a reușit să fugă cu o mașină de teren.

Astfel, polițiști din cadrul Postului de Poliție Runcu au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 44 de ani, din comuna Runcu, taie fără drept și fără marcă silvică arbori de esență salcâm, de pe un teren ce aparține unui localnic.

La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, care au surprins autorul în timp ce încerca să șteargă prin ardere urmele tăierii.

La apariția organelor de politie, autorul a fugit cu un autoturism de teren, iar polițiștii au plecat în urmărire, efectuând trei focuri de arma fără a reuși oprirea acestuia.

La fata locului au fost direcționate efective suplimentare de politie, reușindu-se prinderea autorului pe raza comunei Peștișani.

Autorul a fost condus la sediul Politiei MunicipiuluiTârgu Jiu pentru cercetări în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

În baza prozatorului administrat, organele de poliție au dispus față de bărbat măsura reținerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de furt de arbori tăiati din vegetația forestieră situată în afara fondului forestier și sustragerea sau distrugerea de probe, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

În cursul zilei de sâmbătă, acesta urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS