5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeputatul Weber îi cere ministrului Energiei să prezinte Planul de restructurare și decarbonare al CEO

Deputatul Weber îi cere ministrului Energiei să prezinte Planul de restructurare și decarbonare al CEO

Deputatul de Gorj, Mihai Weber, îi solicită public ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Planul a fost aprobat recent de Comisia Europeană. Documentul prevede o asistență financiară pentru CEO în valoare de 2,66 miliarde de euro, în schimbul implementării unor programe de restructurare.

„Aprobarea Planului de restructurare reprezintă adevărata provocare pentru Complexul Energetic Oltenia. Înainte de toate, trebuie să vedem clar ce obligații au fost asumate în acest Plan și dacă ele pot fi duse la îndeplinire în termenul prevăzut.

Cu toții ne dorim să nu fie un măr otrăvit pentru Complexul Oltenia sau pentru sistemul energetic din România.
Acum, prioritar pentru companie este achiziționarea certificatelor de carbon, altfel nu mai putem vorbi de continuarea activității producătorului de energie.

Solicit ministrului Energiei să spună public ce angajamente au fost asumate în Planul de restructurare și care sunt riscurile în ceea ce privește respectarea documentului aprobat de Comisia Europeană.

CEO reprezintă pionul principal în Sistemul Energetic Național și asigură ceea ce-și dorește orice țară: independența energetică”, potrivit liderului PSD Gorj, Mihai Weber. Planul trebuie implementat până în 2026. CEO este cel mai mare angajator din Oltenia cu peste 11.200 de salariați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS