14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizarea Pieţei de la Ciupercă, scoasă la licitaţie

Modernizarea Pieţei de la Ciupercă, scoasă la licitaţie

SC Piețe și Târguri Craiova SRL a scos la licitație contractul pentru modernizarea Pieței de la Ciupercă, lucrările fiind estimate la peste 600.000 de lei.

Anunţul de participare pentru „Modernizare Piaţa Ciupercă (PT, DE şi execuţie)” a fost postat în SEAP în urmă cu câteva zile. Firmele interesate pot depune oferte până la data de 17.02.2022. Prin urmare, modernizarea pieţei avansează, dat fiind faptul că proiectul a fost aprobat de CL Craiova în decembrie 2020.

“Hală piață cu structură metalică realizată din profile HEA şi ferme curbe din profile laminate, închideri cu panouri tabla pe latura de vest, cu golurile dintre stâlpi obturate cu grilaje metalice cu lamelă plină tip rulou, luminatoare superioare PVC cu geam simplu, acoperire cu membrană impermeabilă , birou şi grup sanitar construcții modulate pe structură metalică şi închidere cu panouri termoizolante Sandwich şi tâmplărie PVC, platformă gunoi betonată cu panouri lamelare pentru obturare vedere pe laturile de nord şi vest”, se specifica în HCL din data de 31.12.2020.

Proiect Piaţa Ciupercă

Proiectul şi lucrările costă peste 600.000 de lei

„Obiectivul principal al contractului este proiectarea şi execuţia de lucrări privind ,, Modernizare Piaţa Ciupercă (PT, DE şi execuţie). Contractul are ca scop: prestarea serviciilor de proiectare – proiect tehnic (PT), detalii de execuție (DE) şi execuţie lucrare ,,Modernizare Piata Ciupercă”.Termenul de execuţie: 4 luni întocmirea proiectului tehnic şi obţinerea autorizaţiei de construire şi 6 luni realizare construcţii şi instalaţii de la semnarea contractului”, se arată în caietul de sarcini.


Valoarea total estimată a proiectului şi lucrărilor este de 635.716, 39 de lei.

SC Piețe a scos bani de la buget

„Astăzi a fost lansată procedura de achiziţie pentru prima investiţie a noastră din acest an, şi anume modernizarea Pieţei Ciupercă. Proiectarea şi execuţia lucrării sunt evaluate la circa 630.000 lei, fără TVA. Pe locul actualei pieţe urmează să fie ridicată o construcţie metalică modernă, închisă, prevăzută cu uşi-rulou pe trei laturi, în care să-şi desfăşoare activitatea comercianţii de fucte şi legume. Investiţia, făcută din fondurile proprii ale SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, va fi benefică nu doar pentru comercianţi, ci şi pentru cetăţenii din zona Ciupercă, oferindu-le condiţii mult mai bune pentru a-şi cumpăra cele necesare direct de la producătorii care îşi vor vinde aici produsele”,

a precizat Alin Mărăcine directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Piața de la Ciupercă
Piața de la Ciupercă

La acest moment, comercianții de legume și fructe își vând produsele în aer liber, sub niște copertine, pe mese din beton sau metalice. Soluţia propusă este realizarea unei construcţii metalice , acoperită cu panouri isopan cu iluminare naturala indirectă. Aceasta va fi închisă. Alături de hală se vor amplasa pe o dala din beton două construcții modulare. Una va fi destinată birourilor, alta grupului sanitar.
Piața va rămâne pe același amplasament, în fața Compexului comercial, cunoscut sub denumirea „Ciupercă”, dar va avea o suprafață mai mare față de cea actuală. Cele trei clădiri vor ocupa o suprafață de 120,66 mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS