11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum scăpăm de brazii uscaţi

Cum scăpăm de brazii uscaţi

O acțiune de colectare a brazilor de Crăciun de la platformele de gunoi este organizată de către Iridex Group Salubrizare, în perioada 3-10 ianuarie, anunță reprezentanții unității.

Brazii la care craiovenii renunță vor fi colectați gratuit, transportați și transformați în compost. Prin urmare, craiovenii care locuiesc la bloc sunt rugați să depoziteze arborii uscați doar până la data anterior menționată în zonele destinate colectării deşeurilor.Totodată, în aceeași perioadă, locuitorii de la case vor putea şi ei să depună brazii la aceleaşi platforme de gunoi din cartierele de blocuri. După colectarea de la populaţie, brazii vor fi reciclaţi.

Iridex Group Salubrizare alături de Primăria Craiova și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de gestionare a deșeurilor Dolj (ADI ECODOLJ) roagă craiovenii ca în perioada 05 – 10 ianuarie 2022 să scoată brazii la platformele aferente blocurilor în care locuiesc.  Toată masa lemnoasă colectată de echipa Iridex Group Salubrizare va fi predată, în vederea valorificării prin proces de compostare. După ce sunt colectați de la populație, brazii sunt tocați și stocați la punctul de stocare temporară din Malu Mare, apoi sunt trimiși către stația autorizată de compostare Iridex Group București, în vederea realizării de compost, a precizat purtătorul de cuvânt al Iridex, Ana Maria Predilă.

Brazii se pot duce şi la hipermarketuri

Craiovenii mai au şi varianta să ducă brazii naturali la punctele de colectare din Auchan indiferent de unde au fost achiziționați. Campania se desfășoară în perioada 03 – 16 ianuarie 2022. Şi o variantă mai bună ar fi ca în perioada 03 ianuarie – 31 ianuarie 2022, perioada în care clienţii pot primi voucherele valorice şi pot
depune brazii în parcarea magazinelor Leroy Merlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS