19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieSF pe patru ani pentru anveloparea blocurilor din Craiova

SF pe patru ani pentru anveloparea blocurilor din Craiova

Primăria Craiova vrea să încheie un acord-cadru pe patru ani pentru achiziţionarea unor servicii care vizează anveloparea blocurilor care ar urma să fie reabilitate pe fonduri europene.

Primăria Craiova a scos la licitaţie elaborarea unui studiu de fezabilitate (SF) pentru anveloparea blocurilor din Bănie. Prin această achiziţie, administraţia locală craioveană va încheia un acord cadru care va avea ca obiect”:Prestarea de servicii de elaborare documentaţie tehnico-economică pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din municipiul Craiova”.
Studiul de fezabilitate pe care autoritatea locală intenţionează să-l facă în urma încheierii acestui acord cadru va cuprinde:

Bloc anvelopat/fotoarhiva GdS
Bloc anvelopat/fotoarhiva GdS

„- expertiză tehnică, audit energetic și certificatul initial de performanță energetică, documentație tehnică pentru autorizarea lucrărilor de intervenție (DALI), documentație tehnică necesară pentru emiterea autorizaţiei de construire (DTAC) şi documentatţie tehnică pentru organizarea execuţiei (DTOE), proiecte tehnice, detalii de execuţie şi caiete de sarcini, asigurarea verificării tehnice de calitate a proiectelor de către verificatori tehnici de proiecte atestați, asistență tehnică pe durata execuției lucrărilor și până la recepția finală a lucrărilor, participarea la recepție și la elaborarea cărții tehnice a construcției, proiect “as built”, certificat de performanță energetică aferent blocurilor de locuințe după izolarea termică și punctul de vedere al proiectantului la încheierea lucrărilor de execuţie, pentru blocuri de locuinţe existente în Municipiul Craiova”, se arată în Caietul de sarcini.

Anvelopare
Anvelopare

Valoarea acordului-cadru poate ajunge la 20.808.919,35 lei

Pentru acest studiu Primăria Craiova scoate de la bugetul local cel mult 20.808.919,35 de lei. Primăria Craiova va încheia cu firma câştigătoare un acord-cadru pentru o durată de patru ani. Valoarea minimă estimată a acestui acord-cadru este de 165.322,04 lei (fără. TVA). Pentru această valoare firma trebuie să efectueze studiu de fezabilitate pentru 10 blocuri, respectiv 14.326 mp, lucrare care ar putea fi solicitată pe durata acordului-cadru.
Pentru valoarea maximă estimată la 20.808.919,35 lei (fără TVA), firma contractantă trebuie să efectueze un studiu de fezabilitate pentru 1000 de blocuri, adică 1.803.199,25 mp.

Anvelopare
Anvelopare

Pe parcursul derulării acordului cadru, Primăria Craiova poate încheia mai multe contracte subsecvente. Valoarea celui mai mic contract subsecvent estimat a se încheia este de 82.661,03 lei (fără TVA pentru 5 blocuri- 7.163 mp. Valoarea celui mai mare contract subsecvent estimat poate fi de 5.098.227,75 lei, corespunzătoare cantităţii maxime de servicii pentru 150 blocuri, adică 441.787,50 mp.
Licitaţia a fost postată, în urmă cu două săptămâni, în sistemul electronic de achiziţii publice, iar ofertele sunt aşteptate până pe 25 ianuarie 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS