16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe modifică durata mandatelor pentru șefii CEO

Se modifică durata mandatelor pentru șefii CEO

Sunt în pregătire mandatele lungi pentru șefii Complexului Energetic Oltenia. Sunt vizate persoanele care ocupă funcții de conducere la nivelul Consiliului de Supraveghere și la nivelul Directoratului companiei energetice.

În ultimii ani, zeci de persoane s-au perindat prin structurile de conducere din Executivul companiei. Cele mai lungi mandate au fost însă pe câteva luni. Cel puțin în ultimii doi ani mandatele multora dntre șefi nu au avut o durată mai mare de 4 luni. Astfel, acționarii au tot prelungit mandatele care expirau. Din acest motiv, s-au putut numi foarte ușor noi candidați, în special pe posturile de membru al Consiliului de Supraveghere. Nici Directoratul nu s-a bucurat de stablitate. Astfel, și aici au tot survenit schimbări în ultimii doi ani, după ce Sorinel Boza a ieșit din conducerea colosului energetic și a fost înlocuit cu Daniel Burlan, membru al Directoratului.

Ședință pe 27 ianuarie

În ședința acționarilor Complexului Energetic Oltenia din data de 27 ianuarie va fi prezentată de către Directorat o Notă de informare privind recrutarea personalului cu funcții de conducere pentru ocuparea posturilor de membru al CS și al Directoratului CEO. În condițiile aporbării Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2026, se va trece și la nivelul șefilor CEO la contracte de mandat pentru o perioadă de 4 ani. Astfel, se dorește să existe o echipă stabilă care să implementeze Planul de restructurare și care să realizeze noile investiții. Este vorba de cele 8 parcuri fotovoltaice și cele două grupuri pe gaze naturale.

Actualii șefi din CEO

CONSILIUL DE SUPRAVEGHERE

Marcoci Alexandru – Presedinte

Vlad Constantin

Georgescu Petre Mădălin

Tanasiev Vladimir

Eftenoiu Mădălin-Cornel

Bobu Nicolae

Gâtejescu Alexandru-Florian

DIRECTORAT

Burlan Daniel – Presedinte

Bălășoiu Constantin

Diaconu Pintea Lăcrămioara

Mitrică Cosmin Ionuț

Jianu Gigel

Este de așteptat ca și PSD și dorească să susțină anumite persoane pentru mandate mai lungi în conducerea Complexului Energetic Oltenia. Astfel, este posibil ca actuala componență a Consiliului de Supraveghere și Directoratului să mai sufere modificări în următoarele luni. De altfel, social-democrați gorjeni au anunțat că vor să promveze specialiști în cele două structuri de conducere ale Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS