22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de persoane au depus cereri să se angajeze la CEO

Mii de persoane au depus cereri să se angajeze la CEO

Peste 2.000 de cereri de angajare au fost înregistrate la Complexul Energetic Oltenia(CEO). Administrația companiei energetice a înregistrat peste 2.000 de solicitării de angajare în numai câteva săptămâni. Data limită pentru depunerea cererilor a fost 20 decembrie.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că societatea pe care o conduce va realiza o bază de date cu solicitările respective. Acestea vor fi grupate pe meserii și în funcție de calificări și de experiența celor care vor să devină angajați ai Complexului Energetic Oltenia. Compania dorește să angajeze pe perioadă determinată lucrători specializați ca lăcătuș mecanic, electrician, operator turbine, sudor și alte calificări care sunt necesare în carierele miniere și în special la termocentrale.  

Potrivit președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia, angajările vor fi făcute când va fi nevoie, iar peroada de șase luni va putea fi prelungită, în funcție de politica de resurse umane a colosului energetic. Compania se așteaptă ca după modificarea Legii pensiilor de la CEO să se pensioneze între 1.800 și 4.000 de persoane.

Nu se putea oferi un adaos salarial mai mare

În privința politicii salariale, șefii Complexului Energetic Oltenia susțin că nu putea fi acordat un adaos salarial mai mare. Sindicatele și administrația colosului energetic au semnat săptămâna aceasta un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru un adaos la salariul de bază. Suma convenită este de 250 de lei. Potrivit lui Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, suma care va fi acordată de la 1 ianuarie 2022 se traduce într-o creștere de 380 de le net. În opinia lui Daniel Burlan, în momentul de față nu se putea oferi un adaos mai mare la salariul de bază, având în vedere situația economică a companiei.

Noi proteste sindicale

Este de amntit că noi proteste sindicale sunt anunțate joi în centrul orașului Târgu Jiu. Câțiva lideri de sindicat au decis să nu respecte decizia federațiilor reprezentative și au depus o cerere pentru pichetare. Între semnatarii cererii se află membrii Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu și Vasile Tivig. Protestul are loc în intervalul orar 16,00 – 17,30. În Pața Prefecturii sunt așteptate 100 de persoane. Nemulțumirea este legată de faptul că parlamentarii nu își respectă promisiunile privind modificarea Legii 197 din 2021 într-un termen rezonabil. Promisiunea politicienilor este că legea care îi pensionează pe angajații CEO la 52 de ani va fi modificată până în luna februarie a anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS