17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClinica de Psihiatrie I, renovată după incendiul din martie

Clinica de Psihiatrie I, renovată după incendiul din martie

Clinica de Psihiatrie I din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova a fost revonată cu fonduri de la bugetul local, după incendiul care a izbucnit aici, în luna martie.

Potrivit edilului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, clinica a beneficiat de reparaţii curente şi igienizări. „A fost finalizată renovarea Clinicii de Psihiatrie I de la Parcul «Romanescu». Această clinică din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie a beneficiat de reparații și igienizări, ca urmare a evenimentului de la începutul lunii martie a acestui an, când o pacientă a dat foc unei saltele. Toate suprafețele au fost curățate cu soluții speciale, s-a înlocuit tâmplăria PVC și s-au montat sisteme de siguranță la ferestre. De asemenea, covorul PVC din saloanele afectate a fost schimbat, s-au montat uși anti-foc, conform documentației anti-incendiu, s-au înlocuit ansamblurile interioare de toalete și a fost montată o centrală electrică“, a scris, pe Facebook, Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai precizat că la Clinica de Psihiatrie I au fost luate şi măsuri suplimentare. „Mai multe sisteme de avertizare și siguranță au fost implementate la nivelul clădirii, precum avertizarea la incendiu, evacuarea fumului de pe casa scării sau sistemul de supraveghere video, care a fost refăcut. În luna ianuarie, se vor înlocui hidranții exteriori cu unii supraterani“, a mai menţionat Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS