16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de 862.000 de lei pentru creștere a siguranței traficului feroviar în zona Stației Târgu Jiu

Buget de 862.000 de lei pentru creștere a siguranței traficului feroviar în zona Stației Târgu Jiu

Mai multe investiții pentru creșterea siguranței traficului feroviar în zona stației Târgu Jiu vor fi realizate în perioada următoare.

Sunt investiții programate încă din anul 2017, dar amânate an de an, din cauza lipsei banilor. Lucrările vizează înlocuirea echipamentelor electrice. Bugetul aprobat de către compania feroviară este de 862.000 de lei. Lucrările trebuie să fie finalizate în 6 luni. Licitația pentru încredințarea contractului este programată luna viitoare.

„Pe raza Secției CT 4 Târgu Jiu în vederea îmbunătățirii condițiilor de funcționare și de siguranța circulației, se va interveni la rețeaua de cabluri în stația Târgu Jiu. Lucrările de reparații la rețeaua de cabluri ale instalațiilor, sunt impuse de necesitatea înlăturării uzurilor fizice și a deteriorărilor apărute în funcționarea acestora, în scopul asigurării unei funcționări normale și neîntrerupte, în condiții de siguranță a circulației transporturilor feroviare și au fost amânate în anul 2017 și în anul 2020 din cauza fondurilor insuficiente. În cadrul acestor lucrări se va interveni la cablurile SCB cu rezistență de izolație scăzută sau pe care au fost montate mai multe mufe, prin înlocuirea lor. Lucrările propuse a se efectua sunt stabilite ca urmare a constatării tehnice efectuate de șeful de district SCB și inginerii din cadrul Secției CT4 Tg. Jiu și aprobate de șeful Secției”, conform caietului de sarcini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS