11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea şi Paza, sub pălăria aceleiaşi Direcţii la CJ Dolj

Salubritatea şi Paza, sub pălăria aceleiaşi Direcţii la CJ Dolj

O nouă direcţie apare în cadrul Consiliului Judeţean Dolj. Aceasta va fi, în fapt o comasare între actuala Direcției de Pază și Servicii Dolj și Serviciului Public de Salubrizare al județului Dolj.

Noua direcţie subordonată CJ Dolj se va numi Direcția Județeană de Servicii Publice si Utilități Dolj. Aceasta „este o nouă persoană juridică care va prelua întreg activul și pasivul Direcției și al Serviciului, instituții publice care se vor desființa la data de 01.02.2022”, se arată în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre privind înființarea Direcției.

O Direcţie nouă

Ce rol are noua direcţie? Direcția Județeană de Servicii Publice si Utilități Dolj are ca obiect principal de activitate servicii de salubrizare cum ar fi: „colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori”, se spune în Referat. Totodată, Direcţia va coordona colectarea şi transportul deşeurilor
provenite din locuinţe, organizarea prelucrării, neutralizării şi valorificării materiale şi energetice a deşeurilor precum şi operarea staţiilor de transfer pentru deşeurile. Sortarea deşeurilor în staţiile de sortare, măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice, dar şi curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ sunt alte atribute ale Direcţiei. Noua structură se va ocupa inclusiv de administrarea depozitelor de deşeuri şi a instalaţiilor de eliminare a deşeurilor. Tot între atribuţiile respectivei Direcţii intră şi dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. Direcţia va asigura şi servicii de pază pentru instituţiile publice din subordinea Consiliului Judeţean.

Cosmin Durle
Cosmin Durle


„Se comasează o direcţie şi un serviciu public din cadrul CJ Dolj. Practic se restructurează aproape 40 de posturi vacante, deci nu se dă nici un om afară. Vor fi reduceri substanţiale la buget. Am gândit să propunem consilierilor să voteze o reorganizare. În fapt, se uneşte Serviciul de Pază cu noul Serviciu de Salubrizare. Preşedintele CJ Dolj poate numi un director interimar la conducerea acestei Direcţii până la ocuparea postului. Oamenii trebuie să ştie că nu pleacă nimeni acasă, nu scad salariile. Noi doar eficientizam munca şi facem economie la buget”, a declarat Cosmin Durle, administratorul public al judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS