3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComunitatea IT din Craiova, târg caritabil de Crăciun

Comunitatea IT din Craiova, târg caritabil de Crăciun

Creative IT este un târg caritabil de Crăciun, ajuns la ediția a V-a, organizat de Asociația Clubul Programatorilor, și care a devenit deja tradiție printre IT-iștii craioveni, dar și în comunitatea locală. An de an, voluntari talentați și pasionați de handmade din domeniul IT se reunesc și creează diverse obiecte pe care le donează mai departe în cadrul târgului de Crăciun.

Anul acesta, din cauza condițiilor pandemice, târgul se desfășoară online, între 4-18 decembrie. Toate creațiile, fie că vorbim de obiecte pentru casă, decorațiuni de Crăciun, produse de fashion sau bunătăți dulci, pot fi văzute pe site-ul https://creativeit.clubulprogramatorilor.ro/, de unde pot fi și comandate. Comanda se face ca orice comandă online, plata se face cu cardul, iar produsul poate fi ridicat de la sediu, ori poate fi livrat prin curier.

Donațiile vor ajuta copiii din centrul Asociației ,,Visuri și Speranțe” din Craiova

Donațiile strânse pe parcursul acestei ediții vor ajuta copiii cu autism, care fac terapie în centrul Asociației ,,Visuri și Speranțe” din Craiova. Comunitatea de IT-iști vrea să-i ajute să beneficieze de cele mai moderne terapii și echipamente, care să-i ajute să se recupereze eficient.

,,Noi activăm din 2014, nu suntem foarte activi, dar, în general, de Crăciun ne mobilizăm să facem acest târg caritabil. Expozanții sunt, în general, oameni care lucrează în IT și se mai pricep să confecționeze una, alta. E un târg de produse handmade și în fiecare an ne alegem o cauză caritabilă pe care vrem să o susținem. Anul acesta, am colaborat cu Asociația ,,Visuri și Speranțe”. Ei tratează copii cu autism. Este un centru de recuperare pentru copiii cu autism și noi vrem să-i ajutăm să-și cumpere niște echipamente, care i-ar ajuta să acceseze mai mult terapiile acestea moderne pentru copii”, spune Mădălina Rădulescu, organizator Creative IT și fondator Asociația Clubul Programatorilor.

Anul trecut, în cadrul Creative IT s-au strâns peste 5000 de euro

Anul trecut, cu ajutorul donațiilor strânse în cadrul târgului Creative IT, s-a strâns o sumă record pentru perioada de pandemie, 5400 de euro, bani care au ajutat o fetiță bolnavă de leucemie să beneficieze de un transplant medular în Italia, fără grija costurilor de transport, chirie și medicamente. De asemenea, pe parcursul edițiilor anterioare, donațiile au ajutat tinerii cu diverse probleme de sănătate și au sprijinit construirea unei tabere pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte boli grave din Oltenia.

,,Anul trecut am ajutat o fetiță cu leucemie. Am strâns o sumă de bani care a ajutat-o să meargă în Italia să-și facă un transplant. În general, ne axăm pe studenții noștri de la Automatică, care au diverse probleme, fie probleme de sănătate, fie financiare. Le-am cumpărat laptopuri, echipamente, tot ce au ei nevoie sau copii cu probleme, cum sunt cei cu autism de anul acesta, fetița cu leucemie de anul trecut. Asta e zona noastră de acțiune”, spune Mădălina Rădulescu, organizator Creative IT.

În pandemie, Clubul Programatorilor s-a axat mai mult pe activități caritabile

Clubul Programatorilor a luat naștere din dorința de a organiza mai multe evenimente pentru IT-ști, dar de când cu pandemia, aceștia s-au axat pe activități caritabile.

,,A pornit de la dorința noastră de a organiza diverse evenimente pentru comunitatea noastră, pentru IT-iști. Am pornit de la evenimente sportive, am făcut campionate de fotbal, de baschet, tenis de masă între programatori. Acum, de când cu pandemia, s-au mai restrâns activitățile sportive și ne-am axat pe cele caritabile. Vrem să ajutăm, în principal, oamenii în nevoie. E o comunitate destul de unită, noi ne știm toți și ne mobilizăm bine între noi”, spune Mădălina Rădulescu, fondator Clubul Programatorilor și organizator Creative IT.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS