10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo 6-20 decembrie în Oltenia și la munte

Prognoza meteo 6-20 decembrie în Oltenia și la munte

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru următoarele două săptămâni pentru toate regiunile țării. Vremea va fi în răcire atât în Oltenia, cât și la munte.

Oltenia

În primele zile, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că pe 8 decembrie media maximelor va fi de 4…5 grade și cea a minimelor în dimineața de 9 decembrie de -3…-2 grade. Vremea se va încălzi spre finalul săptămânii (10 – 12 decembrie), când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și la minime, în medie de 2…3 grade. 

Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 5…6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. În zilele de 6 și 7 decembrie temporar se vor semnala precipitații, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

La munte

Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime de -8…-6 grade. După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor maxime de 1…2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a două decade va scădea spre -1…0 grade. 

O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4…-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi vor scădea ușor până spre -6 grade. Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie). Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS