11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova vinde la fier vechi 20 de maşini

Primăria Craiova vinde la fier vechi 20 de maşini

Primăria Craiova vinde la fier vechi 20 de autovehicule, între acestea un Mercedes, două BMW, un Volkswagen şi un Chevrolet.

Este vorba despre autovehiculele fără stăpân, abandonate pe domeniul public şi ridicate de Poliţia Locală. Acestea au fost evaluate, dar sunt atât de uzate încât nu se merită să fie scoase la vânzare.” În urma realizării inspecției bunurilor mobile evaluate (vehicule) și a estimării valorilor acestora, sa constatat că bunurile mobile supuse evaluării prezintă un grad ridicat de depreciere fizică și morală, acestea necesitând reparații capitale ample, cu costuri majore, ce depășesc valoarea bunului, ceea
ce face nerentabilă o astfel de operațiune. Astfel, estimarea valorii lor se face în ipoteza valorificării
bunurilor ca deșeu în condițiile ,,așa cum sunt, acolo unde sunt”, „, se arată în Raport.
Bunurile mobile au fost evaluate la 1.667 de euro, fără TVA. Maşinile au fost evaluate la 67 de euro, 90 de euro până la 120 de euro.

Procedură înainte de vânzare

Vânzarea autoturismelor abandonate pe domeniul public al oraşului se face după parcurgerea unei proceduri. Astfel, pentru un număr de 20 autovehicule a fost demarată de către Poliția Locală a Municipiului Craiova procedura instituită în Legea nr.421/2002 privind regimul juridic al acestor vehicule, astfel:

  • Vehiculul a fost identificat,
  • Vehiculul prezintă indicii temeinice că ar fi abandonat (stare fizică improprie circulației pe
    drumurile publice , lipsă vinietă parcare pe anul în curs, I.T.P. expirat),
  • Publicarea de anunț în cotidian local, prin care se aduc la cunoștiința publică caracteristicile tehnice ale vehiculelor în privința cărora există indicii temeinice că ar fi fără stăpân sau
    abandonate și locul unde se află depozitate, în care sunt incluse și caracteristicile tehnice ale vehiculelor în cauză.
    Conform art.8 din Legea nr.421/2002, modificată prin Legea nr.309/2006: ,,Dacă în termen de 10 zile de la data anunţului, proprietarul sau deţinătorul său legal nu se prezintă în vederea ridicării vehiculului, acesta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificat prin vânzare, în condiţiile legii, s-au predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor, în funcţie de starea vehiculului.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS