11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova foloseşte vechile ornamente de Crăciun

Primăria Craiova foloseşte vechile ornamente de Crăciun

Primăria Craiova foloseşte în acest an pentru împodobirea oraşului vechile ornamente de Crăciun. Autorităţile spun că anul acesta la capitolul luminiţe, brazi, ornamente de Crăciun investiţiile vor fi zero.

Târgul de Crăciun
Târgul de Crăciun

În Craiova a început montarea iluminatului festiv. În anul 2021 pentru împodobirea oraşului, autorităţile spun că folosesc vechile instalaţii, ornamente şi figurine specifice sărbătorilor de iarnă, iar investiţiile sunt zero. Locuitorii urbei care au trecut în aceste zile prin centrul oraşului au remarcat faptul că primăria a început acţiunea de montare a luminiţelor de sărbători. Amenajarea iluminatului specific sărbătorilor de iarnă este în plină desfăşurare chiar dacă temperaturile sunt cu plus. Firma Flash Lighting Services SA, operatorul care asigură întreținerea iluminatului public în orașul Craiova se ocupă şi de iluminatul ornamental şi festiv al oraşului Craiova. Aceasta asigură montarea, demontarea şi mentenanţa ornamentelor specifice sărbătorilor de iarnă. Autorităţile locale spun că anul acesta nu vor investi nimic în ornamentele de Crăciun, instalaţii sau brazi. Acestea au fost achiziţionate în 2019, sunt decoraţiuni făcute din beculeţe pe led care au un consum mai mic.

Brad
Brad

De asemenea, bradul de Crăciun este unul artificial, realizat numai din leduri şi este cel folosit în ultimii doi ani. Inclusiv căsuţele destinate comerţului stradal din centrul oraşului sunt cele din anii trecuţi cu excepţia câtorva căsuţe care au fost „reinventate”. Este vorba de cinci căsuțe realizate de o echipa de sculptori în lemn. Acestea vor fi puse la dispoziția comercianților în perioada sărbătorilor Crăciunului.

Căsuță de Crăciun
Căsuță de Crăciun

„Anul acesta nu s-a făcut nici o achiziţei. Sunte aceleaşi ornamente folosite şi în anii trecuţi. Bradul de Crăciun care va fi aşezat în centrul oraşului este cel achiziţionat în anii trecuţi. Singura noutate sunt cele cinci căsuţe care au fost recondiţionate şi vor fi puse la dispoziţia comercianţilor. Anul acesta nu avem nimic nou, nu facem alte achiziţii în materie de ornamente”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

În 2020, Târgul de Crăciun a fost închis la o oră de la deschidere

În 2020, Târgul de Crăciun din Craiova s-a dovedit a fi un eșec la deschidere. La numai o oră după ce autoritățile locale au aprins luminile de sărbători, târgul a fost închis. Mai multe instituții de control i-au verificat pe comercianți și au decis să tragă obloanele căsuțelor, pe motiv că nu ar avea aviz de funcționare.
În fapt, la nici o oră de la deschiderea Târgului de Crăciun, producătorii și comercianții, care trebuiau să-și vândă produsele în cadrul târgului, au fost închiși rând pe rând de DSV Dolj.

Comercianții nici nu au deschis bine tarabele că au fost luați la puricat de către poliție, inspectorii de la ITM Dolj și angajați de la DSV Dolj. Aceștia din urmă le-au și spus să tragă oblonul, fiindcă primăria nu este în ordine cu autorizația de funcționare a târgului.

Gașca Zurli revine la Craiova și dă startul Sărbătorilor de Iarnă

Anul acesta startul spectacolelor specifice Sărbătorilor de Iarnă se va da pe data de 25 noiembrie 2021. Primăria Craiova scoate din vistierie suma de 320.000 de lei (fără TVA) pentru organizarea festivităţilor specifice sărbătorilor de iarnă. Asta ar fi valoarea maximă estimată, contractul urmând să fie atribuit firmei care oferă cel mai mic preț. Deschiderea evenimentelor va fi făcută de celebra trupă pentru copii, Gaşca Zurli. La fel s-a întâmplat și în urmă cu trei ani. Atunci Fetița Zurli, Vrăjimăturica, Tura Vura, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoțel și Zdrăngănel au concertat o oră în Piața Mihai Viteazul, nu înainte de a aprinde luminițele de sărbători.

Gașca Zurli

Primăria Craiova va organiza și în acest an evenimente în aer liber cu această temă , dar nu mai pomenește de un „Târg de Crăciun“.

După problemele întâmpinate anul trecut, când Târgul a stat mai mult închis decât deschis, din cauza actelor normative adoptate în contextul pandemiei, municipalitatea include spectacolele de sărbători la capitolul „evenimente culturale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS