6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPetrică Mîțu Stoian, ultimele clipe alături de familie și admiratori

Petrică Mîțu Stoian, ultimele clipe alături de familie și admiratori

Petrică Mîțu Stoian a fost condus, ieri, pe ultimul drum, după mai bine de 26 de ani de carieră artistică. Alături de el au fost surorile, colegii de la Ansamblul ,,Maria Tănase” și colegii de la Doina Gorjului, dar și sute de oameni care l-au iubit și au găsit alinare în cântecele acestuia.

Artistul a petrecut ultimele momente în foaierul Teatrul Național din Craiova, dar și la sediul ansamblului la care a lucrat o bună perioadă din viață. Sute de oameni s-au strâns în fața teatrului, în dimineața zilei de ieri, când urma să fie înmormântat. La căpătâiul artistului au stat tot timpul cele două surori și mulți apropiați. Colegii artistului și-au luat rămas bun prin cântec.

”A fost unul dintre cei mai iubiți pământeni”

,,Cred că a fost unul dintre cei mai iubiți pământeni, cum spunea Sorescu, și va fi iubit veșnic și în lumea îngerilor”, a spus unul dintre colegii artistului.

Sute de oameni, prezenți la înmormântarea interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian
Slujba de pomenire a fost făcută pe Esplanada teatrului, sub privirile colegilor și ale oamenilor. Trupul neînsuflețit a plecat spre Biserica Mântuleasa urmat de mulțimea de oameni care a venit să-și ia rămas bun. Craiovenii au ieșit la balcoane și se opreau pe stradă ca să-l filmeze pentru ultima dată pe marele maestru.

Când trupul neînsuflețit al interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Biserica Mântuleasa, acolo îl așteptau deja o mulțime de oameni. Curtea bisericii s-a umplut de oameni, în doar câteva minute. Iar după ce artistul a fost condus în biserică, mulți au plecat imediat spre cimitirul Ungureni, unde urma să fie îngropat artistul.

Ajuns la Biserica Mântuleasa, trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a fost așteptat, și acolo, de o mulțime de oameni. L-au plâns familia și colegii și au suspinat toți oamenii care l-au cunoscut.

Publicul nu l-a lăsat să plece din această lume fără aplauze

În așteptarea unuia dintre cei mai mari interpreți de muzică populară ai Olteniei, oamenii nu s-au mișcat de lângă mormântul din Cimitirul Ungureni. Au venit cu flori și lumânări la cimitir și au așteptat ore-n șir ca să-și ia rămas bun de la artist, au umplut culoarele cimitirului și-și sunau des cunoscuții ca să afle pe unde se află cortegiul funerar.

A fost condus la mormânt în aplauze și lacrimi. Colegii de breaslă, familia și oamenii care i-au iubit cântecul și firea au fost alături de interpret până în ultimele momente. Au răbufnit durere când și-au dat seama că este pentru ultima ora când îl mai văd pe maestrul Petrică Mîțu Stoian.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS