19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliția Locală a demolat două etaje ale unui bloc

Poliția Locală a demolat două etaje ale unui bloc

Un dezvoltator imobiliar nu a respectat autorizația de construire pentru un bloc cu 4 etaje, construind încă doua nivele neautorizate. Acesta a mai construit încă două etaje fără autorizație.

Polițiștii locali au dispus, în anul 2016, când se lucra la nivelul 5, sancționarea contravențională a dezvoltatorului imobiliar, oprirea imediată a lucrărilor și intrarea în legalitate. Constructorul a fost obligat să aducă imobilul la forma autorizată, sau să obțină autorizației de intrare în legalitate.

Construcție

Ignorând cele dispuse de polițiștii locali din cadrul structurii de disciplină în construcții, dezvoltatorul a construit și nivelul 6. Nu a obținut autorizație și nu a făcut demersuri pentru obținerea acesteia. Polițiștii locali au aplicat o nouă sancțiune, dispunând oprirea lucrărilor. Proprietarul clădirii nu s-a conformat. A fost sesizată instanța de judecată, care a admis acțiunea și a dispus desființarea etajelor neautorizate și aducerea construcției la stadiul autorizat de către Primaria Municipiului Craiova.

La executor

După mai bine de 5 ani de procese, hotărârea a fost investită cu titlu executoriu și s-a trecut la executarea acesteia de către un executor judecătoresc.

Bloc

În urma procedurilor efectuate de către Poliția Locală și executorul judecătoresc, în această perioadă, dezvoltatorul imobiliar a trecut la desființarea nivelurilor 5 si 6 ale construcției. A făcut-o cu forțe proprii, pentru a se conforma hotărârii judecătorești irevocabile și pentru a evita plata cheltuielilor de executare și demolare.

Executorul judecătoresc urmează să stabilească dacă acesta a dus la îndeplinire titlul executoriu în limitele dispuse de către instanța de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS