39.8 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) Drumul județean Craiova – Cetate, în febra asfaltării. Cum se prezintă tronsonul II

(GALERIE FOTO) Drumul județean Craiova – Cetate, în febra asfaltării. Cum se prezintă tronsonul II

Drumul județean (DJ) 552 Craiova – Cetate, a cărui modernizare a demarat anul trecut, prinde tot mai mult contur. Pe cei 67 km ai drumului Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vîrtop – Caraula – Cetate a apărut, în anumite zone, și asfaltul, după ce constructorii au finalizat lucrările la partea de infrastructură.

La tronsonul II al DJ 552 (de la Râpa Roșie până la Cetate – 40 km), au fost folosite, zilnic, peste 1.200 de tone de mixtură asfaltică, necesară amenajării a aproximativ 1,3 kilometri de drum. Vineri s-a încheiat turnarea stratului de asfalt în localitatea Vârtop, dar constructorul continuă lucrările la podețele de pe drumurile laterale și la amenajarea stațiilor de autobuz.

„Astăzi se încheie turnarea stratului de asfalt în localitatea Vârtop, pe drumul județean 552, Craiova-Cetate. Timp de patru zile, muncitorii și peste 60 de camioane și utilaje au lucrat pentru ca cele două sensuri de mers să fie finalizate. În total, 3.000 de tone de mixtură asfaltică au fost necesare pentru turnarea primului strat, pe o lungime de 3,2 kilometri, în intravilanul localității. După această etapă, constructorul va continua cu amenajarea celor patru stații de autobuz din Vârtop și cu executarea podețelor pe drumurile laterale din localitate“, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare.

Drumul județean Craiova – Cetate, în febra asfaltării. Se lucrează intens la tronsonul II

Lucrările de modernizare a tronsonul II al drumului judeţean Craiova – Cetate sunt executate de firma craioveană Strade Bauunternehmung SRL, liderul asocierii din care mai fac parte Condor Păduraru SRL și Hydrostroy AD. Contractul de execuţie are o valoare de 99.382.303,21 lei (TVA inclus), iar lucrările trebuie finalizate în 2022.

„Simultan, pe cel de-al doilea tronson al drumului județean 552 se lucrează în alte trei localități. În comuna Cetate se amenajează trotuarele și pistele de biciclete, în loalitatea Unirea se lucrează la acostament, iar în Caraula se fac lucrări mai ample, premergătoare turnării asfaltului, operațiune care va demara în a doua parte a acestei luni: zidurile de sprijin, frezarea asfaltului existent, urmate de așternerea stratului de piatră spartă. În localitatea Plopșor s-a ajuns deja la stadiul montării plăcuțelor carosabile“, mai menționează Cosmin Vasile în postarea de pe Facebook.

Președintele CJ Dolj susține că a avut o întâlnire cu reprezentanții constructorilor care lucrează pe drumurile județene, cărora le-a transmis să accelereze ritmului de lucru și să pregătească arterele rutiere pentru circulația pe timp de iarnă. Finanțarea proiectului de modernizare a DJ 552 Craiova – Cetate a fost obținută de CJ Dolj din fonduri europene, dar o parte din sumă a fost asigurată dintr-un împrumut bancar de 18 milioane de euro. La primul tronson al drumului, cu o lungime de 27,7 km, lucrează asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA, contractul având o valoare de 97 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS