13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIridex a cumpărat containerele pentru reciclabile cu bani din propriul buzunar

Iridex a cumpărat containerele pentru reciclabile cu bani din propriul buzunar

În urma apariţiei în Gazeta de Sud a articolului „Când vor fi amplasate containerele de 3 milioane de euro în Craiova?”, reprezentanţii SC Iridex Group Salubrizare spun că firma a cumpărat containerele pentru deşeuri reciclabile cu bani din propriul buget. Aceştia susţin că primăria Craiova le va da banii în rate pe parcursul a opt ani, dar până acum nu a plătit nimic.


Achiziționarea tuturor containerelor pentru salubrizarea modernă a Municipiului Craiova a fost făcută de SC Iridex Group Salubrizare cu credite proprii. Recuperarea acestor sume importante de bani va fi făcută în decurs de opt ani, printr-o rată lunară achitată de către Primăria Municipiului Craiova.
Chiar dacă masterplanul sistemului de colectare al județului Dolj nu prevedea achiziționarea la nivel de Municipiului Craiova a acestor containere, considerăm că solicitarea Primăriei Craiova de a se integra în acest masterplan complex a fost justificată, iar SC Iridex Group Salubrizare a achiziționat containerele strict compatibile cu utilajele de operare a recipienților subterani.
Primăria Craiova va începe să achite, lunar, costul acestor investiții făcute de SC Iridex Group Salubrizare după punerea în operare a containerelor pe toată raza Municipiului Craiova.”
, se arată în precizarea venită de la SC Iridex Group Salubrizare.

Iridex pregăteşte containerele

Stație sortare Mofleni
Stație sortare Mofleni

În aceeaşi precizare se spune:


„În conformitate cu prevederile contractului încheiat anterior, de către Consiliul Județean Dolj, cu furnizorul containerelor îngropate și a autospecialelor de operare a acestora, implicit a containerelor supraterane pentru reciclabile, adică firma EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY S.R.L., importatorul și distribuitorul produselor Nord Engineering SRL Italia în Romania, are obligația instruirii corespunzătoare a personalului care va opera autospecialele pentru containerele îngropate și implicit pentru operarea noilor recipiente supraterane pentru reciclabile.
SC Iridex Group Salubrizare și Primăria Municipiului Craiova au acționat într-un ritm alert pentru asigurarea personalului și containerelor necesare (obligația Iridex) precum și a platformelor conforme pe raza Municipiului Craiovei (responsabil Primăria – sunt gata de operare 278 platforme).
Întârzierea intrării în operare a containerelor supraterane pentru reciclabile, achiziționate și asamblate de către SC Iridex Group Salubrizare, determină suportarea, de către operatorul Iridex, a unor costuri suplimentare luate în calcul la momentul asumării achiziționării recipientelor”
.

Containere pentru reziduale

Iridex vrea colectare separată

„SC Iridex Group Salubrizare, ca partener loial în acest proiect integrat, își dorește demararea cât mai rapidă a colectării separate.
Problemele cu care ne confruntăm cu toții (recipienți care se vor umple de deșeuri, fără a putea fi ridicați, din cauza nepreluării tuturor autospecialelor, a lipsei instruirii corespunzătoare a personalului, precum și din cauza nefuncționării stației principale deșeuri reciclabile și compost de la Mofleni) trebuie să stea în fața tuturor actorilor implicați și responsabili, pentru a demara acest proiect foarte important pentru județul Dolj
” , se arată în precizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS