10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPovestea cutremurătoare a preotului care a murit de inimă rea

Povestea cutremurătoare a preotului care a murit de inimă rea

Se spune că Dumnezeu nu îţi dă mai multe supărări decât poţi duce. Însă, pentru preotul din satul doljean Radomir, Nicolae Mustaţă, încercările la care a fost supus au fost atât de grele încât l-au făcut să se stingă. Pe 26 octombrie, preotul s-a ridicat la ceruri, la scurt timp după ce soţia sa se stinsese din viaţă.

Povestea preotului din satul doljean Radomir, comuna Dioşti, te cutremură. Încercările mult prea grele pe care le-a îndurat Nicolae Mustaţă sunt greu de imaginat. În urmă cu doi ani a început coşmarul care l-a măcinat uşor, uşor. Unul dintre băieţii săi s-a stins din cauza unei boli incurabile. Apoi, la începutul acestui an, al doilea băiat al său a murit din cauza aceleiaşi boli.


Ţârcovnicul bisericii, Petre Ionescu, povesteşte cu mare durere despre preotul Nicolae Mustaţă. „Cei doi băieţi care i-au murit erau profesori de matematică şi de sport. Aveau 46 şi 49 de ani. Săptămâna trecută soţia dumnealui a făcut accident vascular şi apoi şi-a pierdut viaţa. A fost foarte afectat, iar la trei zile s-a stins, din păcate. A mai rămas în urma lor doar fata. Dumnealui avea 75 de ani, iar soţia lui 74. A fost un om cu adevărat deosebit!, a povestit Petre Ionescu.

„Inima nu a mai rezistat durerii“

Marcaţi profund de povestea de viaţă înfiorătoare a preotului lor, sătenii pe care preotul i-a alinat prin rugăciune, au transmis mesaje impresionante, după moartea duhovnicului. „Nu există durere mai mare decât atunci când pierzi persoane dragi sufletului tău. Cu inima frântă de durere voi spune: drum lin către îngeri preotului Mustață Nicolae. Durerea pentru domnia sa a fost prea mare. Şi-a pierdut pe rând băieții, apoi soția. Inima nu a mai rezistat durerii, iar azi (26 octombrie) am pierdut nu numai un preot, un duhovnic al sufletului nostru. Am pierdut un om minunat, un om care ne-a învățat dragostea către Dumnezeu. O pierdere imensă în inimile noastre. Drum lin către îngeri și către familie preotului Mustață Nicolae“, a scris un sătean.

În ciuda greutăţilor, preotul a fost foarte iubit

Cu toate greutăţile pe umeri, cu durerea pierderii a doi copii, preotul era un om de ispravă şi un duhovnic foarte bun pentru oamenii satului. Cu toţii l-au iubit şi acum deplâng plecarea lui la cele sfinte. „Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină! Un Preot adevărat, un OM în adevăratul sens al cuvântului, cu suflet frumos și caracter minunat. Drum lin spre îngeri, părinte!“, a fost mesajul unui sătean din Radomir.

„Drum lin spre îngeri,părinte, ați fost un mare duhovnic, foarte greu încercat, dar care a mai avut puterea să-i consoleze pe alții. Sigur ne veți veghea de acolo de sus și veți fi prezent în inimile noastre“, a mai scris un alt sătean.

Primarul comunei: O jumătate de secol ne-a slujit

Primarul comunei Dioşti, Dumitru Iliescu, este şocat de cele întâmplate şi spune că regretă că s-a stins un om foarte iubit în comună. „A fost o familie foarte greu încercată, din cauza morţii celor doi băieţi. Preotul nostru a fost un om extraordinar, a îndrumat paşii comunităţii noastre timp de 50 de ani. Nu numai în Radomir, ci în toată comuna. Era un om extrem de apreciat, de onest, de cinstit. Cuvintele sunt prea mărunte ca să-l descrie pe părintele care ne-a părăsit. Nu cred că există în toată comuna o locuinţă în care preotul să nu fi fost alături la momente de fericire sau de tristeţe. O jumătate de secol ne-a slujit. A fost o durere mult prea mare pentru amândoi să-şi înmormânteze doi copii. Mi-e atât de greu să vorbesc despre această familie. Este de domeniul fantasticului ceea ce li s-a întâmplat“, a spus Dumitru Iliescu, primarul comunei Dioşti.

Citeşte şi: Primarul Craiovei se dezice de Filarmonică şi îi critică activitatea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS