10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe distribuirea cererilor de acordare a ajutoarelor pentru căldură

Începe distribuirea cererilor de acordare a ajutoarelor pentru căldură

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii 226/2021privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Drept urmare, Primăria Craiova prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova va derula activitatea de distribuire a cererilor de acordare a ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţei.


În prezent, suntem în procedura de achiziţie a formularelor – cerere şi declaraţie pe propria răspundere prevăzute de HG nr. 1073/2021. Imediat ce le obţinem, le vom transmite furnizorului – SC TERMO URBAN, pentru a le distribui asociaţiilor de proprietari, care mai departe le vor comunica potenţialilor beneficiari.
În paralel, lucrăm la stabilirea actelor doveditoare ce trebuie să însoţească cererile cetăţenilor, care se aprobă prin act administrativ de către primar. Dispoziţia împreuna cu anexa la aceasta şi cu formularistica necesare vor fi aduse la cunoştinţa publică prin afişare la sediu, pagina de internet, mijloace mass-media
, a declarat pentru GdS, Cosmin Gagiu, directorul DPAS Craiova.

Acesta a mai spus:

Apreciez ca în cel mult 10 zile formularele şi actele necesare vor fi la dispoziţia cetăţenilor interesaţi să acceseze ajutorul financiar pentru încălzirea locuinţei.

Cerere pentru acordarea ajutorului de încălzire
Cerere pentru acordarea ajutorului de încălzire


Primirea efectivă a solicitărilor, înregistrarea, verificarea şi soluţionarea lor vor demara simultan cu intrarea în vigoare a legii şi normelor metodologice, respectiv cu 1 noiembrie 2021. Toate dosarele depuse până la data de 20 noiembrie, inclusiv, care, bineînţeles, întrunesc condiţiile legale pentru acordarea ajutorului de încălzire şi suplimentului pentru energie, vor fi aprobate pentru intrarea în plată cu data de 1 noiembrie 2021
„, a a mai spus pentru GdS, Cosmin Gagiu, directorul DPAS Craiova.

Venituri

Craiovenii trebuie să ştie că s-a modificat pragul de venituri pentru cetățenii care primesc ajutor financiar de la Guvern. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2053 lei, în cazul persoanei singure.
Tototdată, beneficiarii trebuie să ştie că se menţie în continuare lista bunurilor care îi exclude de la acordarea ajutorului.

Listă

Bunuri imobile care te exclud de la ajutorul de căldură:

Ajutor încălzire locuinţă
Ajutor încălzire locuinţă
  1. Clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti
  2. Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală.

Bunuri mobile care te exclud de la ajutorul de căldură:

  1. Autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum şi pentru uzul persoanelor
    aflate în zone greu accesibile
  2. Mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani
  3. Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze
  4. Şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepţia bărcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”
  5. Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată
  6. Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale
  7. Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate
    hidraulic, mecanic sau electric.

Depozite bancare

  1. Depozite bancare cu valoare de peste 3000 lei, cu excepția dobânzii.
    Terenuri /animale şi/sau păsări
  2. Suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală
    depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro
    pentru familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS