4.3 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Tânăr de 29 de ani, infectat cu COVID, decedat după ce a fost externat la cererea familiei

Gorj: Tânăr de 29 de ani, infectat cu COVID, decedat după ce a fost externat la cererea familiei

Un tânăr, de 29 de ani, din Târgu Jiu, infectat cu COVID, a murit la domiciliu, după ce famila a cerut să fie externat din Spitalul Județean de Urgență din municipiu.

Bărbatul prezenta comorbidități, respectiv obezitate, insuficiență cardiacă și epilepsie, însă familia nu a putut fi convinsă de către medici ca pacientul să rămână internat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul acasă.

„La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanța un bărbat. de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid-19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigații, inclusiv CT, pacientul a fost dus pe secție.

Pacientul avea saturația scăzută – 60% și afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen și după 30 de minute aproximativ, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă.

Medicul de gardă a anunțat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a îi convinge să îl lase in spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia.

Astfel, după patru ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă. Considerăm că fiecare pacient are o șansă în plus la viață dacă primește tratament și îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O pastilă contra COVID ar putea fi disponibilă în...

Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar...

ȘTIRI GdS