21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Transport de lemne cu tonaj depășit, oprit în Defileul Jiului

Gorj: Transport de lemne cu tonaj depășit, oprit în Defileul Jiului

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați joi, 7 octombrie, prin apelul 112, despre faptul că există suspiciuni cu privire la legalitatea unui camion care transportă material lemnos și care se deplasează către orașul Bumbești-Jiu, traversând un pod cu restricție de tonaj, situat în Defileul Jiului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au identificat pe DN 66, un ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, condus de un bărbat de 50 de ani, din orașul Rovinari. S-a procedat la verificarea documentelor vehiculului cât și al avizelor de însoțire a materialului lemnos, însă nu au fost constatate nereguli.

Fiind verificat sistemul de iluminat al ansamblului de vehicule, s-au constatat defecțiuni la sistemul de iluminat al remorcii camionului, fapt pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional de polițiști conform OUG 195/2002 Rep, privind circulația pe drumurile publice. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare.

De asemenea, la fața locului au fost solicitați reprezentanți din cadrul ISCTR Gorj pentru a cântării ansamblul de vehicule, însă conducătorul acestuia a refuzat cântărirea, fiind dispuse măsurile legale de către ISCTR Gorj.

Pe timpul verificărilor efectuate, polițiștii au mai identificat un ansamblu de vehicule încărcat cu material lemnos, care circula din direcția municipiului Petroșani către municipiul Târgu Jiu, condus de către un bărbat, de 33 de ani, din comuna Saru Dornei, județul Suceava. S-a procedat la verificarea documentelor vehiculului, cât și al avizelor de însoțire a materialului lemnos, însă nu au fost constatate nereguli.

Acesta a fost verificat și de către lucrătorii ISCTR Gorj, iar în urma controlului s-a stabilit faptul ca acesta a depășit tonajul admis pe podul situat pe Defileul Jiului, fapt pentru care polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de conducătorul auto, fiind dispusă totodată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioada de 60 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS