20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 15.400 de ore suplimentare în perioada aprilie-august efectuate de angajații SAJ Gorj

Peste 15.400 de ore suplimentare în perioada aprilie-august efectuate de angajații SAJ Gorj

Salariații Serviciului de Ambulanță Județean(SAJ) Gorj sunt suprasolicitați, din cauza orelor suplimentare pe care șefii îi obligă să le presteze.

În lipsa unui număr adecvat de salariați, în special medici, actualii lucrători sunt puși să presteze ore suplimentare. Numai în perioada aprilie – august 2021 au fost prestate peste 15.300 de ore suplimentare. Este un număr uriaș, iar personalul este suprasolicitat și are nevoie de ore de recuperare.

Asistenții medicali au prestat aproape 7.000 de ore suplimentare în perioada amintită.

De asemenea, ambulanțierii peste 8.000 de ore suplimentare, iar registratorii peste 400 de ore suplimentare, potrivit unui raport al conducerii Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.  

Au plecat cinci cadre medicale 

Nu sunt însă șanse ca situația să se schimbe în perioada următoare în favoarea angajaților. Au plecat prin transfer trei asistente medicale principale cu mare experiență. Acestea va trebui să fie înlocuite de colegele rămase. Serviciul de Ambulanță Județean Gorj a rămas și fără doi medici, care s-au pensionat recent.

Au fost făcute angajări, însă nu ajută. Este vorba de un magazioner, un mecanic și un îngrijitor curățenie. Sunt în continuare scoase la concurs 7 posturi de medic.

La Serviciul de Ambulanță Județean Gorj sunt 6 medici, însă este nevoie de cel puțin dublu. În momentul de față niciun medic nu este încadrat la substațiile din județ și au fost ture întregi de noapte în ultimele luni când nu a fost programat niciun medic în tot județul.

A mai fost scos la concurs un post de economist și unul de șef de serviciu.

Concursul pentru postul de serviciu a fost suspendat pentru suspiciuni de fraudă. Inspectoratul de Polițiue al Județului Gorj a început o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS