14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova dă liber la închirierea terenurilor şi claselor din şcoli

Primăria Craiova dă liber la închirierea terenurilor şi claselor din şcoli

Primăria Craiova dă liber la închirierea spaţiilor din şcoli, fie că sunt terenuri de sport, clase sau camere de internat. Totodată, craiovenii pot folosi terenurile de sport şi curţile şcolilor după orele de curs sau în weekend. În acest sens administraţia locală craioveană a făcut modificări semnificative în „Regulamentul cadru de închiriere a spaţiilor disponibile excedentare din unităţile de învăţământ”.

Spaţiile libere din şcolile din Craiova, dar şi terenurile de sport pot fi închiriate pe o perioadă de patru ani cu respectarea unor reguli. Acestea sunt prevăzute în Regulamentul de închiriere pe care primăria Craiova l-a modificat, făcându-l mult mai permisiv.

Primăria Craiova justifică acestă decizie prin faptul că a investit în amenajarea curţilor şi terenurilor de sport din incinta unor şcoli. Totodată, autorităţile locale spun că există un deficit de spații în care să se poată desfășura activități sportive. Plecând de la această premisă autoritatea publică locală apreciază că este oportun accesul liber al persoanelor în curțile și pe terenurile de sport amenajate în aer liber ale şcolilor, dar după terminarea programului școlar. În plus, şcolile pot exploata aceste spaţii şi îşi pot rotunji bugetul.

Teren şcoală
Teren şcoală


„Singura formă admisă prin care titularul dreptului de proprietate publică- municipiul Craiova acordă posibilitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, în virtutea dreptului de administrare, în scopul de a valorifica bunurile imobile este aceea a închirierii în condiţiile prezentului Regulament.
Închirierea bunurilor, inclusiv a terenurilor se face pe bază de contract pe o perioadă de maxim 4 ani, cu posibilitate de prelungire în baza aprobarii Consiliului Local al Municipiului Craiova, având prioritate activităţile de învăţământ”, se arată în Regulament.


Tot în Regulament se spune:

„Unitățile de învățământ preuniversitar care dispun de spaţii şi mijloace temporar disponibile pot organiza în aceste spaţii şi cu aceste mijloace, în folosul elevilor şi a altor
categorii de tineri, activităţi de autofinanţare şi de instruire teoretică şi practică, culturale, sportive, turistice, de microproducţie şi servicii, altele decât cele incluse obligatoriu în procesul de învăţământ”.

Craiovenii pot să facă sport în curtea şcolii

Curţile şcolilor şi terenurile de sport amenajate în aer liber pot fi folosite de craioveni „după terminarea programului școlar, a examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau a festivităților, în vederea desfușurării activităților sportive și recreative”, se arată în Regulament.

Aceştia pot rămâne în curtea şcolii sau pe terenurile de sport până la orele 21.00, iar în weekend sau în timpul vacanţelor între orele 08:00-21:00, în vederea desfășurării activităților sportive și recreative.
Craiovenii care au acces în curțile și pe terenurile de sport amenajate în aer liber ale şcolilor au obligația de a folosi terenurile de sport numai pentru sport. Aceştia nu au voie să fumeze în incinta şcolii să consume alcool sau substanțe interzise de lege.

Bazinele de înot şi piscinele din şcoli, folosite în baza unui parteneriat

Bazinul de la Colegiul "Carol"
Bazinul de la Colegiul „Carol”

În cazul şcolilor care au bazine de înot, piscine, acestea pot fi folosite de asociaţii sau fundaţii care funcţionează în cadrul acelor şcoli. Acestea pot să închei un parteneriat cu şcoala şi să aibă acordul Consiliului de Administrație al unităţii de învăţământ

Ce pot închiria şcolile

Şcolile din Craiova pot închiria sălile de sport, sălile de clasă, cantina şcolară, dar după program. De asemenea pot închiria camere de cămin pentru cazarea elevilor şi studenţilor. Cantinele şi sălile de mese pot fi închiriate pentru organizarea de nunţi, botezuri sau alte evenimente asemănătoare. Tariful de închiriere va fi de 3.000 de lei/zi. Perioada de închiriere a acestor spaţii nu va fi mai mare de patru ani, cu posibilitatea de prelungire. Regulamentul prevede toate condiţiile şi tarifele de închiriere a acestor spaţii.

.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS