13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJumbo se deschide în octombrie, la Craiova

Jumbo se deschide în octombrie, la Craiova

Jumbo, mult-aşteptatul magazin de jucării și decorațiuni se va deschide, la Craiova, în a doua jumătate a lunii octombrie. După mai multe amânări, lansarea hipermarketului este o certitudine. Acesta este situat pe Calea Severinului, la fostul Pic.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de construirea hipermarketului spun că totul este aproape gata. „Magazinul se va deschide în a doua parte a lunii octombrie. Aproape totul este gata. Este chiar şi marfa pusă pe rafturi. În acest moment se trasează parcările. Singurul impediment pentru care nu deschidem în prima jumătate a lunii este sensul giratoriu din faţa magazinului, situat pe Calea Severinului. Acesta nu este încă finalizat, dar va fi în curând. Personalul pentru magazin este pregătit. Toată lumea a făcut şi traininguri pentru a învăţa tot ce era necesar pentru momentul deschiderii magazinului“, a declarat, pentru GdS, Tiberiu Chiriţă, repzentantul firmei care se ocupă de construirea Jumbo Craiova.

Pandemia a amânat dechiderea

Deschiderea Jumbo Craiova va avea loc chiar dacă, în acest an, nu a fost eradicată pandemia Covid, aşa cum se aşteptau reprezentanţii retailer-ului grec. Iniţial se anunţase că magazinul se va deschide în 2020. Apoi, termenul de deschidere a magazinului din Craiova a fost amânat pentru acest an.
Grecii de la Jumbo au catalogat anul 2020, în contextul Covid, drept unul pierdut. Potrivit raportului publicat de companie, grupul a achiziționat terenuri în Iași și Sibiu. În aceste oraşe plănuiesc să construiască hipermarketuri Jumbo de aproximativ 14.000 mp fiecare. Însă, nu au anunţat, deocamdată, când vor începe construcţia.

Jumbo amână şi magazinul online

Compania Jumbo anunţase că va pune la punct şi un magazin online, care urma să aibă sediul la Craiova. Însă, grecii au anunţat că amână lansarea lui. „Deși Grupul nu și-a redus investițiile, lipsa produselor, din cauza perturbării lanțului de aprovizionare, duce la amânarea funcționării unor noi magazine și depozite, precum și a funcţionării magazinului online din România“, se arată în ultimul raport al firmei. În România, filiala «JUMBO ΕC.R SRL» operează paisprezece hipermarketuri: patru magazine în București, unul în Timișoara, unul în Oradea, unul în Arad, unul în Ploiești, unul în Pitești, unul la Constanța, unul la Suceava, unul la Bacău, unul la Braila și unul la Brașov.
Compania este prezentă în șase țări – Macedonia de Nord, Albania, Kosovo, Serbia, Bosnia și Muntenegru – prin acorduri de colaborare cu magazinele care operează în cadrul numele de marcă JUMBO.

În cursul exercițiului financiar 2020, Jumbo a intrat într-o colaborare comercială cu Fox Group. Acesta este lider în sectorul de vânzare cu amănuntul din Israel, listat pe stocul Tel Aviv Exchange, cu 9 mărci proprii și 11 parteneriate de franciză cu companii cu un internațional prezența pe piața cu amănuntul.
Jumbo deține o rețea de 80 de hipermarketuri de jucării, dintre care: 52 în Grecia, 14 în România, 9 în Bulgaria și 5 în Cipru, precum și două magazine online, operate din Grecia și, respectiv din Cipru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS