5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul subprefect de Dolj se întoarce

Fostul subprefect de Dolj se întoarce

Fostul subprefect de Dolj Cristian Șovăilă revine în centrul atenţiei. Nu la Prefectură, ci la Consiliul Judeţean. E drept că acesta era funcționar public la CJ Dolj, dar în cadrul Biroului Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Cristian Șovăilă a fost promovat acum în funcţia de secretar general al Consiliului Judeţean Dolj, atribuţii care i-au fost delegate pentru o perioadă de şase luni.

Şovăilă o înlocuieşte, astfel, pe Anda Nicolae, cea care a ocupat funcţia de secretar general al CJ Dolj după pensionarea lui Gheorghe Barbărasă (octombrie 2018). Anda ocupase, anterior, postul de șef Serviciu Organizare Resurse Umane, ea primind atribuţiile de secretar prin delegare, din şase în şase luni. Ultima delegare a încetat luni, iar atribuţiile de secretar general au trecut acum la Cristian Șovăilă.

Postul de secretar general al judeţului Dolj face parte din aparatul de specialitate al preşedintelui Consiliului Judeţean, iar acesta poate delega atribuţiile fără să fie nevoie de aprobarea Consiliului. Doar de notificarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Aşa că a venit rândul lui Șovăilă junior să se ocupe de legalitatea actelor administrative emise de CJ Dolj.

„Doamna Anda Nicolae a avut în tot acest timp delegate atribuțiile de secretar general, ea fiind şef Serviciu Resurse Umane. Dânsa va reveni pe această funcţie. Am decis acum să delegăm atribuţiile de secretar domnului Cristian Șovăilă. Este funcţionar public în cadrul CJ Dolj, are destulă experienţă în administraţie, a fost şi subprefect de Dolj în două rânduri şi se încadrează în condițiile cerute, de studii și vechime”, a precizat, pentru GdS, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Judeţean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS