10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat în stare gravă, după ce a intrat în foc să își salveze fiul de 7 ani

Bărbat în stare gravă, după ce a intrat în foc să își salveze fiul de 7 ani

Un bărbat de 40 de ani, din Gorj, este în stare gravă, după ce a intrat în locuința sa care a luat foc, pentru a-și salva fiul de 7 ani. Copilul, însă, era în curte și nu a fost rănit. Incendiul a izbucnit la o casă din comuna Bălești, satul Ceauru.

„La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță a SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu, precum și o ambulanță din cadrul SAJ Gorj. Echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la mansarda construcției, cu posibilitate de propagare. Din păcate, o persoană de sex masculin în vârstă de 40 de ani a suferit arsuri pe o suprafață de aproximativ 60% din suprafața corpului“, au declarat pompierii gorjeni.

Concomitent cu operațiunea de stingere s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și  transportarea bărbatului la spital.

O femeie, de 68 de ani, soacra celui ars, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de către echipajul SMURD și  transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgu Jiu.

S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se propagarea la construcțiile învecinate.

Bărbatul rănit, transportat la Timișoara

Din cauza arsurilor foarte grave, bărbatul a fost preluat de un elicopter al SMURD și transportat la Spitalul din Timișoara.

Potrivit unor surse de la fața locului, bărbatul a intrat în construcția în flăcări, crezând că fiul său este în interior. Din păcate, a fost surprins de flăcările care se manifestau violent la clădirea construită în mare parte din material lemnos. Conform ISU Gorj, cauza probabilă a incendiului a fost  un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Citește și: VIDEO Incendiu la Hipodromul din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS