22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIPJ Gorj face verificări la Ambulanță și Casa de Pensii

IPJ Gorj face verificări la Ambulanță și Casa de Pensii

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a demarat verificări la Casa Județeană de Pensii și la Serviciul de Ambulanță Județean.

Motivul cercetărilor preliminare au legătură cu organizarea unor concursuri de angajare. Casa Județeană de Pensii Gorj a scos la concurs 13 posturi de consilier debutant, cu studii superioare și 4 posturi de referent debutant, cu studii medii, aceștia urmând să fie angajați pe perioadă determinată, mai exact până la 31 decembrie 2022, în vederea recalculării pensiilor, potrivit unui Ordin emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Anunțul a fost publicat joi, 26 august, iar aspiranții la un loc de muncă la stat, au avut la dispoziție doar două zile pentru întocmirea dosarelor care trebuiau a fi depuse până în după-amiaza zilei de luni, 30 august. Pentru posturile de consilieri s-au înscris 113 persoane, multe dintre acestea neavând timpul necesar pentru a depune și cazierul judiciar la dosar, însă, în final 109 au fost declarate admise pentru a susține proba scrisă.

Anchetă și la SAJ

La interviu ar fi fost respinși candidați care la proba scrisă au obținut 90 și 100 de puncte. Aceștia sunt nemulțumiți că au participat degeaba la concurs. Interviul a fost înregistrat video și audio. Înregistrările vor fi analizate de către poliție și se va decide dacă se impune deschiderea unui dosar penal. Cert este că nu este pentru prima dată când la concursurile organizate de instituții publice candidații care au primit punctaje mari la proba scrisă au fost depunctați la interviu. Un concurs la limita legii ar fi fost organizat și la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Acest lucru a fost scos în evidență de un control al Corpului de Control al prefectului de Gorj. De altfel, în urma notei de control care a fost întocmită de angajații Prefecturii Gorj s-a decis suspendarea organizării concursului. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a început însă verificări și în acest caz. La concursul pentru postul de șef de serviciu achiziții, post nou-înființat a participat un singur candidat, respectiv directorul economic interimar, venit din afara instituției. Concursul a fost stopat după organizarea probe scrise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS