11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStradă ca în mediul rural, chiar în faţa SCJU Craiova

Stradă ca în mediul rural, chiar în faţa SCJU Craiova

Multe străzi din Craiova încă sunt în stare deplorabilă, în ciuda faptului că suntem deja în anul 2021. Oamenii care locuiesc pe aceste străzi spun că s-au săturat de promisiuni deşarte şi că aşteaptă ca administraţia să le ofere condiţii decente.

Pe adresa redacţiei GdS primim foarte des sesizări cu privire la starea dezastruoasă a multor străzi din Craiova. Oamenii spun că în campaniile electorale li se promite că străzile vor fi asfaltate, dar până la urmă sunt lăsaţi cu ochii în soare.

Aleile Gheorghe Donici, ca nişte uliţe

Una dintre străzile cu probleme se află chiar în imediata apropiere a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Este vorba despre strada Gheorghe Donici şi cele cinci alei cu acelaşi nume. Pe lungimea străzii principale este piatră cubică, iar pentru şoferii din zonă a devenit un chin să meargă cu maşinile. Şi mai rău este pentru cei care locuiesc pe aleile I,II,III, IV şi V. Acolo nici măcar piatră nu există, iar aleile arată exact ca în mediul rural. „E greu pentru noi, toţi oamenii care locuiesc aici. De maşini nu mai zic. E mai rău ca la ţară. Dar nu avem încotro, stăm şi suportăm. Poate or ajunge şi la noi cu asfaltarea vreodată“, a spus o femeie care locuieşte pe strada Gheorghe Donici.

Oamenii de aici spun că au fost mereu minţiţi, în timpul campaniilor electorale, că strada va fi asfaltată. „Ce putem să facem noi să schimbăm situaţia asta? Ni s-a promis întotdeauna, în campanie electorală, când au venit cu pliante pe la porţi, că ne vor face, că vom circula şi noi civilizat, aşa cum ar fi normal în anul 2021, dar degeaba. Tot ei promit, tot ei nu fac!“, a mai adăugat un bărbat.

Au crescut buruienile în gropile de pe strada Emil Racoviţă

Într-o zonă a străzii, într-o gaură rămasă în urma unei intervenţii a Companiei de Apă, a crescut deja vegetaţie. Groapa respectivă are o poveste lungă. „Unde vedeţi toate buruienile alea a fost o ţeavă spartă în pământ care a curs mai bine de un an şi nimeni nu a venit să repare. După aceea, au venit să facă trotuarele şi abia atunci au intervenit şi la ţeava respectivă. Deci un an de zile a curs apă din pământ şi nimeni nu a făcut nimic. Dar ia uitaţi în ce hal au lăsat strada după ce au reparat ţeava. E ceva de necrezut. Nu îi controlează nimeni pentru lucrările pe care le fac. Sunt o mare bătaie de joc“, a spus, foarte revoltat, un craiovean care locuieşte pe strada Emil Racoviţă.

„Încălţămintea e plină de praf până în capătul străzii“

Nici Strada Ipoteşti din cartierul Roamanescu nu face excepţie. Întreaga stradă este de pământ şi arată mai mult ca o uliţă de ţară. Nici pe departe nu seamănă cu o stradă aflată în cel mai mare oraş din Oltenia. De asemenea, nici pe Aleea Bucura şi pe Strada Bihorului, paralele cu Strada Ipoteşti, nu s-a auzit de asfalt. Cu toate sunt prăfuite, pline de gropi şi de denivelări, iar oamenii şi-au cam pierdut speranţa că asfaltul va lajunge vreodată şi pe strada lor. „Nu mai cred că ne mai asfaltează nouă, pe aici. Aşa circulăm dintotdeauna. Când mergem pe jos, încălţămintea e plină de praf până în capătul străzii. Nu mai zic de praful care intră în casă dacă ţinem geamurile deschise. Eu şterg praful azi şi mâine e la loc, parcă nu am făcut curăţeni de o săptămână“, a povestit o femeie care locuieşte pe strada Ipoteşti.

GdS a întrebat Primăria Craiova despre situaţia acestei străzi, însă municipalitatea nu a înaintat un termen clar privitor la asfaltarea acestora. „Pe Strada Emil Racoviță se reabilitează reţeaua de canalizare şi de apă şi, după aceea, urmează asfaltarea. Pe strada Gheorge Donici, aleile 1-5, se va extinde canalizarea. De asemenea, strada Ipotești va fi prinsă în proiectare“, au transmis reprezentanţii primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS