21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn pumn i-a distrus viaţa unei bătrâne din Dolj

Un pumn i-a distrus viaţa unei bătrâne din Dolj

Violenţa unui bărbat i-a transformat viaţa într-un coşmar unei bătrâne din localitatea Ciutura, comuna doljeană Vârvoru de Jos. Anul trecut, în octombrie, femeia a primit un pumn în faţă, care i-a distrus sănătatea.

Floarea Adam, de 69 de ani, povesteşte aproape plângând experienţa oribilă prin care a trecut în octombrie 2020. După ce a primit un pumn în faţă de la un bărbat căruia nu i-a plăcut privirea ei, după cum povesteşte femeia, a căzut şi şi-a rupt piciorul.

„Eram la poartă cu nişte oameni care m-au ajutat să fac o rampă din ciment pentru nepoata mea care este în căruţ cu rotile. În timpul acesta, a venit L.B., şi a vorbit cu oamenii care mă ajutau să cumpere un cal de la ei. Nu ştiu exact, nu m-am băgat în discuţie. Eu trăgeam ceva din şanţ ca să circule apa. Când m-am ridicat de acolo, mi-a zis că de ce mă uit urât la el. Eu i-am zic: Nu, maică, nu mă uitai urât. Poate sunt şi eu obosită şi de-asta ţi se păru. El a zis în continuare că m-am uitat urât şi după aceea a venit la mine şi mi-a dat un pumn cât a putut şi eu am căzut imediat din picioare“, a spus bătrâna.

Femeia a rămas imobilizată la pat

De atunci a rămas imobilizată la pat şi s-a chinuit numai prin spitale. „Au încercat să mă ridice de acolo, dar le-am spus că nu pot să mă mişc. Au strigat-o pe fata mea, care era în curte şi i-au spus ce s-a întâmplat. A venit fata cu o pilotă şi m-au cărat şi apoi m-a luat salvarea. M-au dus la Spitalul nr. 1 şi acolo au zis că nu au nu ştiu ce aparat ca să îmi facă operaţia şi m-au trimis la Slatina, după 5 zile. La Slatina am mai stat 7 zile internată şi abia apoi m-au operat la şold. M-au externat şi m-au trmis acasă“, a mai povestit femeia.

Patru operaţii, în câteva luni

În mai puţin de un an, Floarea Adam a suferit patru operaţii la şoldul drept, a suportat dureri groaznice, iar acum urmează o altă operaţie.

„După operaţia de la Slatina mi s-a infectat operaţia şi am făcut puroi. De acasă m-a dus o cunoştinţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti. M-au ţinut acolo trei zile, apoi m-au trimis acasă că au spus că am Covid. Apoi am stat acasă, în carantină. În timpul acesta piciorul îmi puroia rău de tot. După aceea m-am dus în Craiova, la particular, şi mi-a zis doctorul că nu se ştie dacă scap, că e situaţia prea gravă. Apoi a pus mână pe telefon şi l-a sunat pe doctorul de la Slatina şi i-a spus că el m-a făcut în halul ăla, el să mă facă bine. Am ajuns din nou la Slatina, m-a internat şi m-a operat a doua oară.

Când am ajuns acasă, iar am făcut infecţie. În noaptea de Anul Nou am ajuns, din nou, la nr. 1 în Craiova. A venit un doctor la mine şi mi-a zis că rămân internată. A doua zi m-a operat. Apoi iar am făcut infecţie, în spital. După aceea m-a operat încă o dată şi atunci a reuşit operaţia. Acum trebuia, luna aceasta, să mă opereze încă o dată să îmi pună proteză la şold, dar am gripă şi m-a programat pentru luna decembrie. Acum am o proteză protectoare, care îmi ţine carnea. Nu mai am o parte din femur şi din cauza asta. Aveam dureri îngrozitoare şi mi-a dat proteza asta ca să îmi ţină carnea piciorului“, a povestit plângând bătrâna.

Agresorul, în libertate

Chiar dacă a trecut aproape un an de la agresiune, iar femeia are un certificat medico-legal în care este menţionat că a avut nevoie de 210 zile de îngrijiri medicale, cel care a lovit-o este în libertate. Viaţa bătrânei Floarea este, în continuare, un coşmar. „Am scris plângerea în spital şi a depus-o fata mea la poliţie, la o lună de când m-a bătut. În februarie anul acesta eu am sunat la 112 că vedeam că nu se întâmplă nimic. Apoi, când eram internată la spital au venit doi poliţişti la mine şi mi-au luat declaraţie. De când m-a bătut sunt nenorocită, am stat numai prin spitale. Eu locuiesc cu fata mea şi cu nepoata mea, care este în cărucior cu rotile. Nu mai am cu să le ajut deloc. Acum fata mea trebuie să aibă grijă şi de mine şi de nepoată. Nu pot să spun ce chin. Dăm o grămadă de bani pe medicamente, pe pamperşi. Nu pot să cred că mi s-a întâmplat aşa ceva. Nu mai pot, fata mea, nu mai pot “, a mai spus Floarea Adam.

Ce spune poliţia

GdS a întrebat poliţia doljeană despre situaţie. Imediat după acest lucru, un poliţist a mers la adresa femeii să întrebe detalii despre o martoră care ar fi luat parte la momentul în care bătrâna a fost lovită. „În acest caz există un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii de vătămare corporală. Cercetările sunt în desfăşurare, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Deocamdată, nu s-a dispus o soluţie în acest dosar, iar cercetările continuă“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.


Primarul comunei cunoaşte situaţia, dar spune că doar poliţia poate să facă ceva. „Cunosc cazul, am şi ajutat-o pe bătrână. A venit la mine la un moment dat să mă întrebe despre situaţia aceasta. Am întrebat şi eu la poliţie şi mi s-a spus că bărbatul are dosar penal şi că fac cercetări. Doar poliţia poate să facă ceva în cazul acesta“, a spus Nicu Tabacu, primarul din Vârvoru de Jos.

Concluziile certificatului medico-legal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS