16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria s-a răzgândit. A anulat megalicitaţia pentru locurile de joacă

Primăria s-a răzgândit. A anulat megalicitaţia pentru locurile de joacă

Megalicitaţia pentru locurile de joacă. Primăria Craiova lansa, la mijlocul lunii august, o megalicitaţie pentru achiziţia de echipamente noi destinate locurilor de joacă. Intenţia era de a înlocui echipamentele de joacă vechi şi deteriorate cu „echipamente corespunzătoare din punct de vedere tehnic şi calitativ, dar şi completarea locurilor de joacă cu echipamente noi, în zonele unde acestea sunt insuficiente“.

Cu toate că se „fripsese“ serios la precedenta anchiziţie derulată în primul său mandat de primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu a vrut să mai încerce odată. A mers chiar pe aceeaşi variantă: un acord cadru pe patru ani pentru furnizarea şi montarea de echipamente pentru locurile de joacă. A crescut însă mult miza, valoarea estimată a contractului dorit fiind cuprinsă între 9 milioane de euro (minimum) şi 18 milioane de euro (maximum). Mai exact, primăria se arăta dispusă să plătească pentru noile echipamente de joacă între 44.993.627,13 lei şi 82.303.848,20 lei (fără TVA), cu montaj în termen de 60 de zile de la primirea comenzii.

Lista de cumpărături era lungă: peste 150 de ansambluri de joacă de diferite dimensiuni, cu tobogane, turnuri acoperite, labirinturi, tunele, elemente de căţărare. Pe lângă acestea, pe listă se mai aflau zeci de structuri de căţărare, balansoare, leagăne, tobogane, carusele şi scaune leagăn. Plus peste 40 de căsuţe de diferite dimensiuni, băncuţe şi măsuţe cu scaune. Ba chiar şi 13 panouri muzicale, 10 table magnetice şi nouă table de scris. Tot prin intermediul acestui contract, primăria voia să amenajeze şi maxim 30 de terenuri de sport multifuncţionale, cu porţi pentru fotbal şi handbal şi coşuri de baschet. Ofertele erau aşteptate până la data de 20 septembrie, dar nu s-a mai ajuns până aici. 

Megalicitaţia pentru locurile de joacă. Motivul anulării: abateri grave de la prevederile legislative

La data de 1 septembrie, Primăria Craiova a anulat megalicitaţia de 18 milioane de euro, invocând „abateri grave de la prevederile legislative“. „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Procedura de atribuire se anulează în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) şi alin. (2) din Legea nr. 98/2016, coroborat cu prevederile art. 59 alin. (3) din HG nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare“, este anunţul care apare în sistemul electronic, la licitaţia care avea ca obiect „Achiziţie cu montaj echipamente locuri de joacă – acord cadru“. 

La precedentul acord cadru similar, primăria a ieşit în pierdere cu 3 milioane de euro. A câştigat în instanţă procesul cu King Industrial Enterprises SRL pentru recuperarea prejudiciului, dar firma are datorii mari şi şansele ca municipalitatea să recupereze aceşti bani sunt infime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS