11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă zile de „Super Rally“ la Craiova

Două zile de „Super Rally“ la Craiova

Două zile de „Super Rally“. Craiova va găzdui, vineri şi sâmbătă, a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally. Competiţia revine în Bănie după o pauză de un an, cauzată de pandemie, şi se va derula în centrul oraşului pentru a patra oară („Craiova Super Rally“ a debutat în 2017).

Potrivit Primăriei Craiova, 31 de concurenți vor lupta pentru puncte la această etapă organizată de ACS AMC Racing-AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

„Super Rally reprezintă un show automobilistic, unde piloți din diferite discipline motorsport intră în cursa contra cronometru pe circuitul stradal amenajat în centrul orașului. A patra etapă a campionatului se desfășoară la Craiova, acolo unde, în 2017, a avut loc etapa-pilot. Promotorul campionatului, Mihai Leu, promite un show automobilistic presărat cu capcane de-a lungul traseului. Astfel, concursul devine o combinație între viteză și îndemănare, fiecare abatere de la traseu fiind penalizată“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Cine vine la „Super Rally“

Iubitorii sporturilor cu motor vor avea astfel parte de un nou spectacol pe străzile din centrul Craiovei, la competiţie fiind aşteptaţi cei mai buni piloţi din ţară şi străinătate. Lider în clasamentul anual, Jerome France şi-a confirmat prezența la „Craiova Super Rally“ cu monopostul Formula Renault. Tot în cadrul clasei 5B Monoposturi va fi prezent și Aurelian Andronache, cu un SpeedCar GT, lista monoposturilor fiind completată de Emil Ghinea, la volanul unui Norma M20F.

„Evenimentul va răsuna și în afara României, prin prezența francezilor Jerome France și Didier Balcaen (Mitjet 1300), precum și a bulgarului Evgeny Yankov (Subaru Impreza). Mihai Leu va participa și el la volanul unui Ferrari 458 Challenge, luptând pentru poziția a doua pe podiumul clasamentului general anual“, anunţă Primăria Craiova.

Craiova Super Rally va aduce şi restricţii de circulaţie în centrul municipiului. Vezi AICI unde se va închide circulaţia rutieră. Vineri, de la ora 19.00, va avea loc prezentarea echipajelor. Concursul propriu-zis se va desfăşura sâmbătă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS