17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Două cazuri de muncă "la negru", depistate de inspectorii ITM

Gorj: Două cazuri de muncă „la negru”, depistate de inspectorii ITM

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în ultima săptămână un număr de 47 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 95.000 de lei și dispuse 103 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Unul dintre angajatorii verificați în perioada menționată, cu sediul în orașul Rovinari și cu domeniu de activitate restaurante, a fost depistat de către inspectorii de muncă folosind în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, în cadrul unei Campanii Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase, inițiată de către Inspecția Muncii, desfășurată la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a fost descoperită o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Ionești, care a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, au mai fost aplicate alte 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 29.000 de lei.

„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor monitoriza în continuare raporturile de muncă între angajatori și angajați, precum și asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS