16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCovidul readuce restricțiile în Bechet

Covidul readuce restricțiile în Bechet

Orașul Bechet a depășit incidența Covid de 6 la mie, fiind prima localitate din Dolj în care se reintroduc restricțiile de circulație pe timp de noapte și reducerea programului de funcționare al magazinelor la sfârșit de săptămână.

Conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, până pe 17 septembrie în Bechet intră din nou în vigoare interdicția de deplasare a persoanelor în afara domiciliului în intervalul orar 20:00 – 5:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Tot în aceste zile, activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț sau prestări servicii se va restrânge la intervalul orar 5:00 – 18:00.

Bechet înregistra luni, 6 septembrie, o incidență de 6,62 cazuri la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile.

Restricții și în alte localități din Dolj

Din cauza creșterii cazurilor de coronavirus, în Bechet este interzisă și organizarea evenimentelor de tipul nunților sau botezurilor, iar activitatea barurilor și restaurantelor este suspendată. Aceste două măsuri vizează și comuna Bârca, care a depășit luni incidența de 3 la mie.

Restricții sunt în vigoare și în Vârtop, Drăgotești și Rast, localități cu rata infectării de peste 2 la mie. Aici, evenimentele de tipul nunților sau botezurilor se pot organiza cu limită de participanți (maximum 150 de persoane în exterior și 100 de persoane în interior).

Municipiul Craiova înregistra, în debutul săptămânii, o incidență de 0,73 cazuri la mia de locuitori, urmând tendința de creștere din ultimele zile.

Numărul pacienților internați, în continuă creștere

Conform raportării autorităților locale, luni au fost înregistrate 40 de noi cazuri de coronavirus în Dolj, iar numărul pacienților internați a depășit deja 100 la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

La Spitalul Județean de Urgență din Craiova se aflau internați 17 pacienți, la Bechet – 12, la Dăbuleni – 15, la Leamna – 4,  iar la Filantropia – 1. În secțiile de terapie intensivă erau 21 de pacienți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS