24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţia Locală a ridicat 1.000 de rable din parcări

Poliţia Locală a ridicat 1.000 de rable din parcări

1.000 de de vehicule nefuncţionale şi abadonate pe domeniul public au fost „săltate” de către Poliţia Locală din Craiova.

Acestea au fost ridicate cu platformele RAT şi depozitate la autobaza regiei. Parte din aceste autoturisme au fost recuperate de către proprietari, o altă parte vor fi declarate autoturisme fără stăpân sau abandonate şi vândute de către primărie. În ambele cazuri, rablele au adus bani la bugetul local, iar pentru craioveni mai multe locuri de parcare.

Posted by Poliția Locală a Municipiului Craiova on Wednesday, August 25, 2021
Sursa:Facebook/Poliţia Locală a Municipiului Craiova

Poliţia Locală face curat în parcările din Craiova

Într-un „bilanţ” postat pe pagina de Facebook a instituţiei respective, aceasta anunţă ca a ajuns la cifra rotundă de 1.000 de autoturisme ridicate de pe domeniul public.


„1.000 de autoturisme care nu mai corespundeau normelor pentru a circula pe drumurile publice, abandonate sau aflate în stare avansată de degradare, ce reprezentau adevarate focare de infecție , au fost ridicate de pe domeniul public/privat al municipiului Craiova. 67 de autoturisme se află la această dată în procedura impusă de lege pentru a fi declarate abandonate și trecute în proprietatea privată a municipiului Craiova, urmând să fie ridicate de operatorul autorizat”.


În aceeaşi postare se spune că:

„1.000 de locuri de parcare au fost eliberate de autoturisme degradate. Acestea nu se mai aflau în circulație de ani de zile”.


Din cele 1.000 autoturisme, 465 au fost ridicate de către proprietari (urmare somațiilor emise de polițiștii locali – Serviciul Circulație). 535 au fost ridicate de operatorul autorizat, în baza Legii nr. 421/2002 actualizată și a Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 107/2021.
Acțiunea continuă în toate cartierele municipiului Craiova până la eliberarea parcărilor/domeniului public de astfel de autoturisme, se mai precizează în postare.

Ridicări în anii trecuți

În 2020 Poliţia Locală a ridicat peste 2.100 de autoturisme de pe domeniul public. În 2019 polițiștii locali au dispus măsura de ridicare a unui numar de 4.680 autovehicule care au încălcat prevederile legale în materie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS