8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Poliţiştii au intervenit în 18 cazuri de violenţă domestică într-o săptămână

Gorj: Poliţiştii au intervenit în 18 cazuri de violenţă domestică într-o săptămână

În perioada 20-26 august, polițiștii gorjeni au intervenit în 18 de cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.
 

În nouă dintre cazuri, poliţiştii care au intervenit la cazurile de violenţă domestică au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

Un bărbat din Roşia de Amaradia şi-a agresat soţia cu un motofierăstăru

În urma probatoriului administrat într-o cauză penală, la data de 20 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 39 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, bănuit de săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
 
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bărbatul, pe fondul unor neînțelegeri și a consumului de alcool, ar fi amenințat-o cu moartea pe soția sa, de 33 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, și ar fi agresat-o cu un motofierăstrău din gospodărie.


De asemenea, la data de 24 august a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 47 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, bănuit de săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor impuse printr-un ordin de protecție provizoriu, întrucât acesta s-ar fi apropiat de locuința soției sale, de 43 de ani, deși împotriva acestuia, la data de 20 august a.c., polițiști au emis un ordin de protecție provizoriu. 

Şi-au ameninţat rudele cu bătaia

În ultimele 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție provizorii, după cum urmează:
 
La data  de 26 august a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112, de către un bărbat, de 66 de ani,  din comuna Drăguțești, cu privire la faptul că nepotul său a provocat scandal la domiciliu.
 
Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că un tânăr, de 23 de ani, din comuna Drăguțești, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, a distrus mai multe bunuri ale locuinței și ar fi amenințat cu acte de violență pe bunicii săi, fapt ce le-a creat o stare de temere.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și amenințare.
 
Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de tânăr.
 
Tot în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 32 de ani, din comuna Polovragi.
 
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bărbatul, pe fondul consulului de alcool, ar fi amenințat cu acte de violență pe fratele său, de 41 de ani, și pe soția acestuia.
 
În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS