17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa a luat decizia: Striaţii în asfalt, în loc de limitatoare de viteză

Olguţa a luat decizia: Striaţii în asfalt, în loc de limitatoare de viteză

Olguţa a luat decizia. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, că a găsit o soluţie pentru a preîntâmpina accidentele produse pe trecerile de pietoni. Nu vor fi montate limitatoare de viteză, aşa cum recomanda Serviciul Rutier al IPJ Dolj şi cum au solicitat consilierii locali din partea PNL, dar vor exista striaţii în asfalt, cum sunt în prezent pe DN 65, în zona Metro.

Totul a pornit de la tragedia petrecută în data de 14 august, când o femeie a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni de la intersecţia bulevardului Dacia cu strada 1 Decembrie 1918, una cu risc de producere a accidentelor conform statisticii IPJ Dolj.

În şedinţa de joi, consilierul local Teodor Sas (PNL) a propus, la proiectul privind rectificarea bugetară, alocarea sumei de 120.000 de lei pentru achiziţionarea unor limitatoare de viteză „sau pentru orice altă soluţie stabilită de Poliţia Rutieră pentru a preveni astfel de accidente“. „Suma să fie alocată din cei 709.000 lei, suplimentarea propusă la rectificare pentru acţiunea de dezinsecţie în Craiova. Montarea cât mai urgentă a acestor limitatoare de viteză este imperios necesară. Rog executivul să ia în serios aceste solicitări ale Poliţiei Rutiere, pentru că nu este de glumit şi se pierd vieţi omeneşti“, a spus Sas.

Olguţa a luat decizia. Ce spune despre striaţiile în asfalt

Olguţa Vasilescu a precizat în şedinţă că a luat deja o decizie în privinţa acestor treceri de pietoni. Nu vor fi montate limitatoare de viteză, dar va fi răzuit asfaltul.

„În acest moment se lucrează pe bulevardul Dacia la o soluţie care a fost găsită de Poliţia Rutieră, şi anume la acele striaţii în asfalt care se găsesc acum în zona Metro, la 15 metri de intrarea în oraş. Aşa vom face şi la aceste treceri, striaţii la 15 metri, după care o să mai fie aceste striaţii şi la cinci metri de intersecţie. Atunci şoferul este obligat să frâneze şi, practic, nu s-ar mai întâmpla niciun fel de accidente. Am luat deja legătura cu Serviciul Rutier, să ştiţi că acele locaţii sunt lucrate împreună cu noi, le ştim şi deja se lucrează.

Deci, pentru trecerile de pietoni pe care le avem de la Poliţia Circulaţie, unde s-au produs accidente în ultimii ani, deja am început să lucrăm pe acea procedură. Această soluţie este la fel de viabilă şi avantajul este că nici nu trebuie să înlocuieşti soluţia din şase în şase luni“, a explicat edilul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS